Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 191 / 1 / 0
Witam! Wątek ten dedykuję ludziom którzy wierzą że organy państwa nie mogą działać bezprawnie, lub po prostu nie dzierżą kurestwa panującego w polskiej mi... tfu! policji.
Z drugiej ręki znam historię o tym że ziomka wzięli na dołek nie pamiętam już za co, bili go tam ale tak żeby nie było widać , on jednak przyjebał nosem w kant biurka potem poszedł na obdukcję i obciążył policjanta który go przesłuchiwał, który to policjant już podobno nie pracuje.
Osobiście raz miałem sytuację gdy odpuściłem gliniarzom bo mnie postraszyli i znaleźli sobie świadków którzy będą świadczyć (nieprawdę!) przeciwko mnie no ale wtedy gówniarz byłem. Drugi raz niechciałbym skurwysynom odpuścić.
Chodzi jeszcze o inne sytuacje w których policjanci postępują bezprawnie - np przeszukania na odznakę które z założenia powinny zdarzać się tylko w nagłych przypadkach - czy jeśli okaże się że było to nadużycie to czy można pociągnąć policjanta do odpowiedzialności?
Mile widziane wypowiedzi prawników i ludzi mającymi podobne doświadczenia.

Nie dostrzegam powiązania z art.62. Przeniosłem do działu Prawo - PcP
  • 348 / 4 / 0
Teoretycznie, oczywiście że można, a nawet powinno się ich pociągać do odpowiedzialności, ale w praktyce...
Gdzie pójdziesz na skargę na funkcjonariusza? Na policję? Phi.
Ale jak nadużycie jest poważne, to cisnąc ich, a jak nie to lepiej chyba odpuścić, bo jeszcze więcej gówna można sobie narobić imo.

No ale ciekaw jestem wypowiedzi ludzi którzy mieli bezpośredni kontakt z takimi sytuacjami jak oskarżanie psa.
  • 86 / 3 / 0
Bezpośredniego kontaktu nie miałem, ale możesz sprawdzić artykuł w Polityce (ten rok albo poprzedni) na temat procesów odwetowych. Tam o ile pamiętam była kwestia kiboli, ale mechanizm ten sam - skarga na funkcjonariusza, a potem niemal z automatu zarzuty o napaść itp.
  • 3854 / 316 / 0
Jebać tych szmaciarzy, od 1410 !
  • 4024 / 373 / 951
Poszperajcie sobie na forum policji (IFP)- jest tam sporo ciekawych historii. Generalnie wygląda na to, że im bardziej medialna (choćby chodziło o media lokalne) sprawa, tym większa szansa, że prokurator stanie po stronie pokrzywdzonego, szczególnie gdy w grę wchodzi rażąca głupota czyzresztą pod kątem tego typu informacji znacznie lepsze źródło niż hyperreal - jeśli umie się szukać i czasem między wierszoma czytać, rzecz jasna.
  • 71 / 1 / 0
W przypadku sytuacji w ktorej wiesz ze masz racje, wykroczenie ma znikoma szkodliwosc spoleczna a pies jest zwyczajnie nadgorliwy mozesz go utemperowac prosta metoda. Mowisz wtedy: - Prosze o kartke, dlugopis i pana dane. Jak pies spyta sie po co, to mowisz, ze chcesz zlozyc skarge. Powinien odpuscic, poniewaz pies boi sie skarg, bo skarga rowna sie obciecie dodatkowej premii i skresla mozliwosc szybkiego awansu. Mniej premii rowna sie zadowolony pracownik dzialu plac co z kolei przeklada sie na szczescie pani ksiegowej ktora przy odpowiednich manewrach zmniejszy deficyt budzetowy na przyszly rok i dostanie dodatkowe dwa dni urlopu na zadanie.. A.. i zapomnialem o goracym uscisku dlonii od dumnego komendanta ktory wlasnie co przeczytal list pochwalny od ministra MSWiA . Nie spac! skarzyc!! %-D
When I die put that bottle in my hand
All these years on earth, and was my only friend
  • 2775 / 39 / 0
Premia w Policji? Nie wiesz o czym piszesz
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 4 / 0
Hahahaha Matika no offence ale, pierdolisz.
Utemperuj psa w ten sposób, no haha, powodzenia i opisz jakie będą wrażenia po dołku.
Pies boi się skarg... równie dobrze możesz mu pomachać kijkiem przed pyskiem i liczyć na to że zaaportuje.
  • 1169 / 17 / 0
Zależy z jakiego rodzaju macie doczynienia policjantem. Jak wysoko ustawiony (ma odpowiedni stopień) to możecie go w dupkę pocałować z prostej przczyny. Będziesz go wkurwiał to Ci coś podrzuci, doklepie i nie masz spokoju.
Krawęznika wystarczy wylegitymować i rozmowa wtedy jest znacznie milsza. Ostatecznie trafisz na krawężnika skurwysyna i będzie specjalnie Cie spisywał kazdego dnia pod byle pretekstem.
  • 2775 / 39 / 0
Matika jeszcze jedno. Bardziej prawdopodobne, że dostaniesz po nerkach niż kartkę i długopis
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.