Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 1 / / 0
Mianowicie z tego co słyszę i czytam z różnych źródeł dowiedziałem się że niektóre z tych reklamowanych odchudzających "suplementów diety" mają w swoim składzie różne pochodne amfetaminy przykładem może być: sibutramina. Leki te są legalne i można je dostać bez recepty. Pochodna amfetaminy efedryna także stosowana jest w odchudzaniu ale rzadziej bo jej zastosowanie to głownie leczenie niedrożności nosa, etc np Tussipect. Problem w tym że tussi jest już na recepte. Moje pytanie do was: czy mieliście z tym jakieś doświadczenia? wiecie który z tych leków ma najwiekszą dawkę? Interesuje mnie użycie tych leków w celach rekreacyjnych ;p No i wreszcie czy ktoś z was próbował jakiś domowych metod na wyizolowanie tej sibutraminy?
  • 238 / 1 / 0
Tussipect jest na receptę, a sibutraminę aktualnie w całości wycofano z polskiego rynku. była dostępna pod nazwą handlową Meridia i Zelixa, ale ponieważ UE się nie spodobały wyniki badań kuracjuszy postanowiono sprzedaż tych leków zawiesić. teraz chyba tylko czarny rynek welcome to.
  • 81 / / 0
Zelixę można jeszcze nabyć w niektórych aptekach. Ja całkiem niedawno nie miałam najmniejszego problemu, aby lekarz mi przepisał (dodam że nie ważę 100kg) ;)
Zablokowany
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.