...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Witam. Chciałbym przedstawić wszystkim mój problem z dragami... wlasciwie poprostu musze sie wygadac.
Moja przygoda z ziołem zaczęła sie gdy miałem 13 lat (!) jaralem raz na jakis czas, potem prawie codziennie, do tego czesto dochodziły feta i dropsy. Pod koniec gimnazjum się ogarnąłem i przystopowałem zioło gościło w płucach bardzo rzadko, kontrolowałem sytuacje, za to z kolei dużo piłem(codziennie ale male ilosci i to raczej tylko piwo) w 2 liceum jaranie zaczęło sie coraz częściej znowu, coraz częściej mj czy to mieszanki. W połowie drugiej liceum poznałem dxm z którym również sie skumplowałem, do tego codziennie mj lub mieszanki... każdy dzień do dziś jest tym ostatnim ale nastepny dzien wytrzymuje trzeźwy tylko do popołudnia potem wszystko puszcza siegam po dopalaczowe maczanki bo slabo z kasa a na ćwiartke coś sie wyskrobie.. Kradłem pieniadze i rodzicom i sprzęt ze sklepów... mam 2 sprawy sądowe. Ogólnie rzeczbiorąc roznosi mnie, gdy złamie sie i jestem juz zjarany stwierdzam ze niema nic w tym fajnego, po czym gdy trzezwieje chce wrocic do palenia.. niedopuscili mnie do matury, bo mialem za mala frekwencje z wiekszosci przedmiotow, teraz bede mial egzaminy by niemusiec powtarzac roku i zdobyc chociaż to średnie niepełne. Niewiem co mam robic, jakie macie sposoby by nie ześwirować??
Uwaga! Użytkownik Deksowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 4 / 0
monar jakakolwiek placówka odwykowa, wyjmij sobie rok z życia, albo i dwa, jeżeli chcesz wrócić jako tako poskładany psychicznie.
[color=#FF4000][b]ॐ मणि पद्मे हूँ[/b][/color]

one love
  • 25 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: OXYMAN »
Moze poszukaj jakiejs grupy wsparcia albo terapie? Wiele lat temu ja sam zrywalem z amfetamina, zamknalem sie w domu na pol roku bez telefonu i wychodzilem tylko do sklepu, pracuje w internecie wiec to bylo o tyle latwiej, wiem jak ciezko jest cos odstawic... 8 lat bylem czysty jak lza, z czego 3 lata nawet piwa nie pilem, dzis wrocilem z powodu bolu do uzywek z przepisu lekarza, ale jak to sie mowi, poki co wszystko pod kontrola...
Uwaga! Użytkownik OXYMAN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
W sądzie możesz zaproponować jako karę dobrowolne poddanie się kuracji odwykowej, poza plusami związanymi z samą kuracją może łagodniej spojrzy na Ciebie pod względem ukaranie Twojej osoby.
Powodzenia
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 343 / 3 / 0
Jeżeli tak tylko masz na zwale to lipa,musiałbyś bardzo chcieć, na trzeźwo, szukaj motywacji i trzeźwych zainteresowań, albo grupy wsparcia,kogoś bliskiego obok siebie.
Mi grupa wsparcia gówno dała w sumie. Jak czujesz że na bank sobie nie pomozesz w taki sposób,to ośrodek najlepsze rozwiązanie. Tylko trzeba mieć decyzję. Mocną.
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Stealth »
Ja zaczynałem w podobnym wieku ale doświadczenie mam nieporównywalnie większe i mogę powiedzieć, że całkowicie przestać ćpać jest niezwykle ciężko. Podstawa to znaleźć sobie jakiekolwiek zajęcie, którego nie da się wykonywać pod wpływem. Wiem po sobie, że gdy miałem wolne dni to ćpałem od rana do wieczora. Teraz poza pracą, uczelnią i pozostałymi obowiązkami zostaje mi z 2 dni wolne w miesiącu i po prostu mam wyryte w bani, że mogę się jak to ładnie ktoś określił "zresetować" dopiero wtedy. Zresztą było już pisane milion razy, że podstawa to mieć jakiś cel w życiu , rozwijać zainteresowania (jeśli jeszcze jakieś zostały po tylu latach ćpania). W ostateczności odetnij się od ćpających kolegów i znajdź sobie niećpających. Nie wiem, idźcie na gokarty, kręgle i z dwojga złego już lepiej te browary pij ;p
  • 368 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: bigboy8830 »
Robiłem to samo też ćpałem sporo w liceum. Moja rada przestań się nad sobą rozczulać mały frajerku, zdobądź meth lub amf lub modafinil albo chociaż lecytynę i zażywaj z aspiryną i kawą. Przejdź na dietę węglowodanową. Przed snem wypłukuj wit c z dużą ilością wody. Będziesz miał dużo energii którą wykorzystaj na naukę, ucz się w systemie 1h nauki 15 min wysiłku fizycznego 20 min odpoczynku. Jeśli nawet jesteś przeciętnie zdolny co widzę z twojego postu, to i tak zdasz bez problemu zajmie Ci to najwyżej parę dni. Odwyki i inne placówki są nic nie warte, to pierdolenie o uzależnieniu to tylko kolejne użalanie się nad sobą, widzisz ja po półtora roku ćpania meth, klonów, zioła, gbl , alko i amfy, kody oraz prawie całkowitej izolacji od ludzi nie ześwirowałem (do końca), teraz jestem całkowicie trzeźwy większości tych środków nie brałem od pół roku i nie mam ciśnień. Obecnie mam zespół odstawienny po gbl ale za jakiś tydzień nawet to minie. Pewnie myślisz tylko czym by się zajebać błąd leszczyku, myśl o przyszłości a nie wygląda ona różowo dla ciebie. Tak czy siak pewnie będziesz cieciem, z takim wykształceniem. Nikt cię tu nie żałuje a wręcz przeciwnie jesteś obiektem do wyśmiania ew. zjechania. Nie miej pretensji bo sam sobie zasłużyłeś. Jak sąd zobaczy że się uczysz to pewnie da ci zawiasy.Aha nawet nie próbuj riposty bo cię zniszczę.
I była tam też trzecia grupa więźniów. Ci patrzyli się na ciebie. Patrzyli się na ciebie jakby nie tylko chcieli wciągnąć cię do swojej celi i zrobić z tobą rzeczy patrzyli jakby chcieli zjeść i wysrać twoją duszę jakbyś był niczym.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Deksowy »
Z wszystkimi się zgodzę, nawet z bigboyem:D sądu się nie boje, z jednej rozprawy dostanę 4miechy na 3 lata bo już podpisałem u prokuratora minimalny wyrok. A w drugim też dobrowolnie poddałem sie karze i dam rade też pewnie (tak mówi mój adwokat;p) . Wbrew Twojej opini bigboy nie rozczulam się nad sobą wręcz przeciwnie staram sie odnajdywać w sobie siłe, a wyrzucic co mu leży każdy czasem potrzebuje. Dziś pewnie i tak sie zjaram :D ale zaczynam ostatnie panować nad tym na tyle, by najpierw sie uczyć i ćwiczyć<paker> :D a dopiero potem ewentualnie jakiś buszek^^ dzięki wszystkim za poświęconą uwagę i tak obszerne posty; )
Uwaga! Użytkownik Deksowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: BuddahLova »
bigboy8830 pisze:
Robiłem to samo też ćpałem sporo w liceum. Moja rada przestań się nad sobą rozczulać mały frajerku, zdobądź meth lub amf lub modafinil albo chociaż lecytynę i zażywaj z aspiryną i kawą. Przejdź na dietę węglowodanową. Przed snem wypłukuj wit c z dużą ilością wody. Będziesz miał dużo energii którą wykorzystaj na naukę, ucz się w systemie 1h nauki 15 min wysiłku fizycznego 20 min odpoczynku. Jeśli nawet jesteś przeciętnie zdolny co widzę z twojego postu, to i tak zdasz bez problemu zajmie Ci to najwyżej parę dni. Odwyki i inne placówki są nic nie warte, to pierdolenie o uzależnieniu to tylko kolejne użalanie się nad sobą, widzisz ja po półtora roku ćpania meth, klonów, zioła, gbl , alko i amfy, kody oraz prawie całkowitej izolacji od ludzi nie ześwirowałem (do końca), teraz jestem całkowicie trzeźwy większości tych środków nie brałem od pół roku i nie mam ciśnień. Obecnie mam zespół odstawienny po gbl ale za jakiś tydzień nawet to minie. Pewnie myślisz tylko czym by się zajebać błąd leszczyku, myśl o przyszłości a nie wygląda ona różowo dla ciebie. Tak czy siak pewnie będziesz cieciem, z takim wykształceniem. Nikt cię tu nie żałuje a wręcz przeciwnie jesteś obiektem do wyśmiania ew. zjechania. Nie miej pretensji bo sam sobie zasłużyłeś. Jak sąd zobaczy że się uczysz to pewnie da ci zawiasy.Aha nawet nie próbuj riposty bo cię zniszczę.
mordo daj mi jeszcze kilka takich zyciowek ja z ta kawa aspiryna i chuj wie czym.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1817 / 107 / 0
Ja mam 26 lat i podobny zyciorys jak ty tylko znacznie wiecej bralem.Jak masz w sobie sile to ogranicz cpanie do minimum na tyle na ile tylko potrafisz.Z tym mozna sobie poradzic tylko trzeba naprawde chciec,jestes jeszcze mlody wiec skoncz szkole znajdz sobie dziewczyne i prace i zacznij normalnie zyc.Te pare razy w miesiacu sobie zacpaj jak musisz tylko nie rob sobie takich jazd bo sie zalamiesz chlopcze.
Wszystko jest dla ludzi ale nie wszystko dla wszystkich.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.