Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 461 / 7 / 0
Ostatnio spotkałem się z opinią, cytuję: "Wszyscy biorący to słabi ludzie, czyli frajerzy".

Jak myślicie, jest to prawda? jeśli tak/nie to dlaczego?
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Do pisania pierdół polecam tasiemca. Tu proszę o rozmowę merytoryczną ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1611 / 35 / 0
Ciężko na to odpowiedź gdyż sięgać po narkotyki można w celach leczniczych, a samą słabość czy frajerstwo nazwać chorobą/ułomnością/defektem. To jest kwestia moralności każdego usera, jeżeli oczywiście potrafi on załapać dystans do samego siebie.

Prawda zawsze leży po środku. Jeden miał chorą rękę, wziął więc tramal. Tramal mu się spodobał, pił więc także jak ból ustąpił. Wtedy mówił: "pije na chorą duszę", albo "piję bo szefowa mnie wkurwiła". Czyli okoliczności łagodzące zachodzą.

Słabością nazwałbym ucieczkę, a silnością dążenie do poznania. Słabością nałóg, silnośćią oparcie się chcicy dorzucenia.

Czuje się słaby, bo muszę raz kiedyś przyjebać (szczególnie w niektórych sytuacjach a to podwójna słabość) ale frajerem o to to to nie.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 268 / 5 / 0
Również nie zgadzam się z określeniem narkomana jako frajera, gdyż można znaleźć pozytywy w braniu. Biorący głównie zaczynali z tzw. "ciekawości" (chyba, że jakieś frajerstwo bierze na pokaz %-D ) i tu mamy pierwszy wniosek - narkomani są ludźmi w pewnym stopniu wolnymi od zakazów społecznych i prawnych oraz odważnymi, ponieważ odważyli się spróbować coś co szkodzi zdrowiu w mniejszym lub większym stopniu, nie ważąc na wymienione wcześniej czynniki.

Jeżeli taki człowiek nazwany przez innych narkomanem kontroluje swój nałóg to jak można go nazywać w tak okrutny sposób? To tak samo nazwać człowieka pijącego alkohol z umiarem alkoholikiem.
  • 3127 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Nie wiem, kto to jest narkoman. Osobiście żadnego nie znam.
High, how are you?
  • 2179 / 31 / 0
ale biorąc narkotyki nie jesteś narkomanem. Narkoman to UZALEŻNIONY a nie jakiś opcjonalny user.

Narkoman to nie frajer ale zdecydowanie coś ma spierdolone w życiu że musi uciekać sie do takich metod protezowania.
Hidden mefedron User
  • 989 / 36 / 0
Narkomani grasują nocą po centralnym. Jak pójdziesz tam w nocy, wyciągniesz otwartą dłoń z ćwiarą na niej i zaczniesz wołać po cichu taś-taś, to nieśmiele będą się wyłaniać jeden po drugim.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 3854 / 316 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
zaczniesz wołać po cichu taś-taś
'do lwa kurwa, do lwa ?' %-D .
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 5 / 0
Gwynnbleid pisze:
ale biorąc narkotyki nie jesteś narkomanem. Narkoman to UZALEŻNIONY a nie jakiś opcjonalny user.
Tak, masz rację ale w dzisiejszych czasach ludzie powiedzmy sobie szczerze tego nie rozróżniają.
Ćpasz? To jesteś narkoman i chÓj %-D
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
to ja w 100%. piękny, śliczny, ach wcielenie ćpuńskiego uroku :-D
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.