...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Postanowiłem przed sylwestrem zerwać z narkotykami, niestety wczoraj znów upadłem. Miewałem długie przerwy, ale moim zdaniem dla większości narkoużytkowników, którzy nie chcą przechodzić prania mózgu w ośrodku, czy też funkcjonują mimo wszystko w miarę normalnie, perspektywa "już nigdy nic" jest dołująca.

Moim zdaniem lepiej jest zrobić przerwę na x dni, po to żeby po tych x dniach znowu zrobić przerwę na x dni.

Zatem ogłaszam wyzwanie. Nie ćpamy do 10 lutego, a potem zobaczymy.

Kto jest ze mną? Będziemy się wspierać, głaskać po główkach lub besztać jak dziwki, gdy ktoś złamie przyrzeczenie. Będziemy pisać co nas złego lub dobrego spotkało danego dnia, jeżeli będziemy mieć na to ochotę.
Damn colonists!
Ignore their patronizing
Tear off their blindfold
Open their eyes
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cainamar »
Zgadzam się z Tobą, trzeba widzieć racjonalnie swoje możliwości detoksykacyjne, bo jeśli co chwilę łamiemy swoje postanowienia to tracimy do siebie cały szacunek i wiarę. Moim zdaniem nie można nigdy mówić nigdy i trzeba mieć plan dotyczący ćpania, który należy opracować jak najszybciej, a nie mówić, że później się będę o to martwił. Dlatego dołączam się do Ciebie i postanawiam sobie zrobić przerwę w ćpaniu do 12 lutego ze względu na szkołę i zdrowie, które troche nadużyłem w okresie świątecznym.
Uwaga! Użytkownik cainamar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
Ja się podpinam. Trzeba sprawdzić siłe swojego charakteru.
Doświadczenie: Nikotyna, Kofeina, MJ, Alkohol, Amfetamina, pseudoefedryna, 2c-c, Metylon
Rezygnuje ze wszystkiego poza alkoholem, który ogranicze. (Zbliżają się jakieś urodziny itp, ale nie upije sie co zwykle robie! max 2 piwa żeby nie siedzieć z pustymi rękami)

@volvulus napisz z czego rezygnujesz, żebym miał obraz jak ciężko Ci będzie.

Ja nie mam tego za dużo.
Do tego postanowienia noworoczne: siłownia 3x tydzień, zdrowe odżywianie (sfd.pl). Zobaczymy co z tego będzie.
Checkpoint 10 Luty 2010. (Ciekawe kto sie wyłamie po 10tym stycznia jak wypłata będzie ;) )
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010 przez mustang, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: volvulus »
głównie: benzo, alko, zolpidem, mj
poza tym: tramal, kodeina

doswiadczenie: marihuana, haszysz, lsa, lsd, salvia divinorum, tyton, alkohol, amfetamina, mdma / md*, (pseudo)efedryna, dxm, benzo (alprazolam, lorazepam, klonazepam, klorazepat, diazepam, tetrazepam, temazepam i chyba jeszcze jakieś), kodeina, morfina, tramadol, zolpidem, piperazyny, mefedron (?, lu doves), metkatynon, poppers, różne zioła (yopo, galka muszkatolowa, bielun, absynt / piolun, sinicuichi, salata jadowita, kanna etc.) bromo-dragonfly, "mieszanki ziołowe", nieszczęsny baclofen, neuroleptyki... antydepresanty: mianseryna, sertralina, fluoksetyna, hiperycyna...

22 lata, samiec, studiujący

jestem politoksykomanem, uzależnionym od fazy w ogóle, nie od konkretnej substancji... cierpię na bezsenność i lęki

aktualnie biorę deprim, mam dobre doświadczenia z hiperycyną z przeszłości, ale nie czuję wielkiego działania... do wczorajszego zarzucenia kody i browarów skłonił mnie niepokój i stan bezradności, która objawia się tym że siedzę nad notatkami i i tak się nie uczę, tylko robię wszystko inne....

mate piję od jakichś 5 lat :) czasem rzeczywiście poprawia mi nastrój

nie biorę ssri na receptę bo czuję się nabuzowany, napięte wszystkie mięśnie, impotencja i ogólnie chujnia
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010 przez volvulus, łącznie zmieniany 3 razy.
Damn colonists!
Ignore their patronizing
Tear off their blindfold
Open their eyes
  • 129 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: divinity »
Przyłączam się do ciebie :-),aktualnie zajebiście bardzo chcę rzucić palenie (nikotyna).Wszystkie inne substancje,prócz alko musiałem rzucić ze względu na pogarszające się w straszliwym stopniu zdrowie psychiczne.Myślę że ze szlugami też mi się tak uda.No to trzymamy się do 10 :)
"Bralibyśmy i witaminę C, gdyby była nielegalna"
  • 694 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: snooze »
o tak jerba pomaga panie i panowie, ale nie każda poprawia humor polecam pajarito (kurwa zapomnialem nazwy a mi sie szukac nie chce ta co leżakowała 2 lata ;p)
I pisze to bo ma to związek z tematem ponieważ mj zostawie sobie na pierwsze piątki miesiąca (i tak tylko po jednej nabitce góra przez cały dzień) a w tygodniu pije yerbe, zapierdalalm w robocie, czytam ksiązki w pracy jak i w domu i ogólnie robie wszystko oprócz cpania. Kody juz nie tykam, w szufladzie lezy jeszcze 20g powoju ale on czeka na mnie aż będe o krok od kodzenia :)
zrobie sobie kiełbie we łbie
czyli sie dołączam ;]
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
nie otworzysz drzwi zanim nie otworzysz zasuw.
zrozum mnie dobrze nie ma drog na skroty nie ma.
i daj sobie czas na poznanie prawdy
zamiast narzekac rób coć i zacznij świat swój zmieniać
.
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: monqe »
Co roku to samo... ''od nowego roku nie biore'' góra tydzień może dłużej i wszystko znowu się zatacza , błędne koło.
'' In heaven evrything is fine ...you got your good things i'm got mine ...In heaven...''

''Eraserhead''
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pelbonek »
tez się podłączam! Do 10 lutego zero MJ
Narazie jest 4 dzien, lecz w poprzednim roku bywaly detoxy nawet miesięczne
więc mysle ze nie bedzie wiekszych problemów.

Pozdro
Uwaga! Użytkownik pelbonek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 694 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: snooze »
sie wypisuje.
stary mój też tak pierdolił
-od nowego roku zaczne biegac bez względu na pogode
i co? pytam go czemu nie biega, a on:
-a co mam kurwa biegówki? (takie narty, cpunki) -troche nas zasypało fakt, ale
Takie postanowienia nie są łatwe i na pewno z nowy rok nic nie zmieni...
a może :|
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.