Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Siema, z gory dziekuje wszystkim ktorzy mi odpowiedza .

po krotce co chodzi. Ktos sprzedal mojego chlopaka i wpadli mu do domu. znalezli 100 gram zielonego wage i worki. dodam ze wszystko bylo poporcjowane. w tej chwili jest na sankcji 3 miesiecznej. ma dobra papuge i to tyle co wiem. swiadek na razie jest jeden ktory twierdzi ze kupil od niego 5 gram. Moj chlopak nigdy nie byl karany i opinia srodowiskowa byla pozytywna. mi adwokat nic nie chce powiedziec dlatego pisze posta. ten co go sprzedal jest pelnoletni. Moj nikogo nie sprzedal i nie sprzeda.

czy jest jakakolwiek szansa na zawiasy czy waszym zdaniem pojdzie siedziec?

mega zmartwiona jestem :/
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Skoro jest świadek, to sprawa będzie jednoznaczna.

A jaki wyrok, to nikt Ci dokładnie nie powie, najprzeróżniej jest i szansa jest zawsze. Jedna uwaga: jakby miał naprawdę dobrego papugę, to nie poszedłby na trzy miesiące do aresztu.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hytyszowa »
papuga zostala zalatwiona w kilka dni po jego aresztowaniu wiec lipa...

wiem ze nikt mi nie powie na 100% jak bedzie. Ale z przypadkow ktore pewnie znacie ciekawi mnie jak to sie skonczylo...
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
Chcialbym Cie pocieszyc, ale nie moge. Znam przypadki gdzie za samo posiadanie narkotyków w kilku porcjach był od razu zarzut dilerka i udowodnili, dokladnie jaki wyrok nie wiem, ale wiezienie. Poporcjowane 100g, zipy, waga i świadek. Jak zdołaja udowodnić zeznania świadka to przejebane. Wkurwią się, że nie chce nikogo sprzedać. Chyba, że Twój chłopak jest ostry kolo i znajomi wywiozą świadka do lasu, i powiedzą że ma wszystko odwołać, a adwokat będzie miał dobry pomysł to może dostanie tylko za posiadanie (a że nie karany to może zawiasy). Choć szczerze w to wątpie.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009 przez darkboy, łącznie zmieniany 2 razy.
don't worry, don't cry - take drugs and fly
  • 463 / 6 / 0
bardzo dawno kolega przyznał sie do dilerki
ale potem adwokat i wyszedł z tego w miarę sprawnie
ale 5000 a to było kupa szmalu
było to dawno temu
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
A było to przed wejściem "nowej" ustawy antynarkotykowej za Kwaśniewskiego czy po ?

A tak poza tym to skurwysyny pierdolone !!!! Twój chłopak jest niewinny. Nie rozumiem tego po prostu. Jak można kogoś choćby aresztowac na 3 miesiace i rozpierdalać mu życie, za zioło. Rząd to jebany pies ogrodnika. Sam nie zje, a komuś nie da. Nie chcą opodatkować, ale kurwa posiadać czy sprzedawać też nie pozwolą. Lamusy jebane nie znają sie, a ci co sie znają sami koks napierdalają od mafii. Ale zwykłego kowalskiego wsadzą do ciupy za to że dostarcza ludziom to czego chcą.

Jak otworze własną firme to ich pierdole, będe przyjmował jako zapłate złoto, srebro albo zioło zgodnie z kursem tego kruszcu w europie. I będzie 0 zł dochodu i 0 podatku z tego jebane chuje. A pracownicy na czarno oczywiscie. Kurwa gdyby tak cala polska zrobila, handel wymienny. Ahh chuje nie mieliby co do garnka włożyć.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009 przez darkboy, łącznie zmieniany 2 razy.
don't worry, don't cry - take drugs and fly
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
darkboy pisze:
Twój chłopak jest niewinny.

Nieprawda. Jest jak najbardziej winny popełnienia przestępstwa z artykułu 62.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 174 / 3 / 0
A autorce watku proponuje pakowanie chloptasia i jak tylko puszcza go przed sprawa na chwile - wypierdalać za granice.
Powo
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009 przez popierdolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Wolałbym te pół roku grypsowania niż 15 lat zesłania na Ukrainie czy w UK.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Znam bardzo podobny przypadek, typ dostal 2.5 roku wiezienia (bezwzgledny) oraz grzywne 20 tys. PLN. Prokurator oskarzyl go o handel, przemyt i posiadanie znacznej ilosci. Przemytu nie udowodniono w jego przypadku.
Pozostale dwa udowodniono.
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.