Nie wiem jak wy, ale to pierdolnięcie mnie bardzo boli, odczuwam je bardzo intensywnie i pozostawia ślad na dłuższy czas. A mianowicie czarny paluch.
Psychodeliki zostawiają pustkę, którą wypełnić się da tylko kolejnymi fazami.
W skrócie: po pierdolnięciu, mam chociaż jakiś zauważalny ślad.
Mimo że dla NIESKOŃCZONEGO WSZYSTKIEGO
Wszechświat, jego prawa, jego moce, jego życie, jego zjawiska są rzeczami doświadczanymi
w stanie medytacji czy snu, to jednak dla wszystkiego, co jest skończone, Wszechświat musi
być uważany za rzeczywisty, a życie, działanie i myśl muszą być na tym odpowiednio oparte,
chociaż z ciągłym zrozumieniem Wyższej Prawdy. Wszystko w zależności od własnej płaszczyzny
i praw. Gdyby WSZYSTKO wyobrażało Wszechświat jako rzeczywistość, byłoby to
nieszczęściem dla Wszechświata, gdyż nie istniałaby wtedy ucieczka z niższego na wyższe,
doskonalenie – wtedy Wszechświat stałby się stały i rozwój byłby niemożliwy. A jeśli człowiek,
opierając się na półmądrości, działa, żyje i myśli o Wszechświecie jako o zaledwie śnie
(podobnym do jego własnych, skończonych snów), wtedy tak się dla niego faktycznie staje i
jak lunatyk wciąż się potyka, chodząc w kółko, nie rozwijając się. Z powodu ignorowania
naturalnych praw będzie jednak ostatecznie zmuszony do przebudzenia się przez ciężki
upadek, tłukąc się i krwawiąc. Koncentruj się zawsze na gwieździe, lecz niech twoje oczy
pilnują kroków, inaczej wpadniesz w iluzję przez ciągłe patrzenie w górę. Pamiętaj o boskim
paradoksie, że chociaż Wszechświata NIE MA, to on wciąż JEST. Pamiętaj o dwóch biegunach
Prawdy – absolutnym i względnym. Strzeż się półprawd.
pierdolnięcie młotkiem, a lsd-trip, czy, powiedzmy, satori.
Psychodeliki zostawiają pustkę, którą wypełnić się da tylko kolejnymi fazami.
po pierdolnięciu, mam chociaż jakiś zauważalny ślad.
SmokerMan pisze:Ćpuńskie myślenie...Psychodeliki zostawiają pustkę, którą wypełnić się da tylko kolejnymi fazami.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Doświadczenie psychedeliczne to też życie o ile mi wiadomo. To, że różni się od uprawiania turystyki czy sportów to nie nowina.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.