Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Czyli tak ile moze lezec hel w postaci proszku (bezowego) tzn jak dlugo i czy jesli bedzie lezal to nic sie z tym nie stanie nie straci swoich wlasciwosci nie zepsuje sie itd?
i kolejne pytanie ktore automatycznie mi sie nasuwa gdzies tu wyczytalem ze zrobienie z proszku towaru do wstrzykniecia moze lezec maksymalnie dzien potem nie nadaje sie do uzycia jestem ciekaw dlaczego to moze lezec tylko dzien a kompot lezy o wiele dluzej.
ponownie zaznacze ze w szkole nie uwazalem na chemii dlatego chcialbym sie doksztalcic z gory dziekuje za informacje
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
roztwory wodne są nietrwałe. heroina to ester i szybko hydrolizuje w wodzie. rozkład katalizuje temp., ph, swiatło jony metali i powietrze. najbardziej należy zadbać o ph, gdyż to ono jest podstawą trwałości. powinno być w granicach 5,8-6,8,(lekko kwaśne). alkalia duzo szybciej niż kwasy prowadzą do hydolizy heroiny. roztwory należy przygotować ex temporae i zużyć w przeciągu kilku godzin. jeśli mamy go przechowywac należy trzymać go w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
roztwory heroiny stosowane w postaci ampułek w lecznictwie są stabilizowane buforami kwaśnymi
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
przepraszam za klopot
ps. oxan nice twoje wyjasnienie bylo nawet az za bardzo rozszerzone ale to dobrze :D po 3 przeczytaniu nadrobilem wiele straconych lekcji chemii gj!
teraz juz mam wyjebane :D
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie
by kometh
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.