tl;dr - zamknij oczy, posluchaj "Jeff Beck - Where were you" (najelpiej nie wersje live) bedac na haju i opisz z czym Ci sie kojarzy
zreszta watpie czy jakbys przesluchal ten kawalek po 2-3 paleniu mialbys te sama rozkmine..
mnie ostatnio wykrecil dzwiek ocierania palcem o material (tez po bardzo mocnym staffie)
milion dzwiekow, melodii w glowie, juz fazy nie ogarnialem a tu graly mi takie bity w glowie ze tylko wpiac
mikrofon do mozgu :P pendulum i shpongle zarem wziete wymiekaly
cala ta historia mowi tylko o tym ze masz dostep do dobrego stuffu :P
aa druga sprawa - melodie, ktorych nie znamy inaczej wplywaja na nasze samopoczucie..
dlatego w terapiach leczenia dzwiekiem, nie uslyszymy znanych artystow tylko wygenerowane komputerowo/ specjalnie do tego celu nagrane
(nie moge znalezc linku do artykulu :/ )
fajna wkreta.. no ale taka jest ganja
Posłuchaj Jana Garbarka - powinien ci sie podobać.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Don't nobody know my troubles but God
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
firefoksa ;) żeby wejśc na hyperreal i poszukać utworu... :)
słowem wstępnym stwierdzam, że
na początku przez pierwsze 3 przesłuchania nie moglem sie skupić :D
stary! wziąłem ten utwór na okolice apogeum fazy;) i okazał się za mocny!
Na przyszłość nas ostrzegaj, gdy wstawiasz utwór przeznaczony na zjazd ;)
w każdym razie zapiąłem pasy i jakoś przebrnąłem :)
Najpierw wręcz mi się nie podobał, gdy słyszałem prostotę tej melodii, chciałoby się powiedzieć - dziecinność (przypadek? ;) ). Doszedłem do wniosku, iż była tam w tej melodii prymitywność pewnej 'warstwy' utworu (kurczę, zabrakło mi słowa :P) ale ukazana z premedytacją, gdyż to z założenia miało być prościutkie aby uwypuklić nietypowy styl utworu, jego sedno, kreatywność jego kompozycji bez komplikowania nutek.
Jak już pisałem wcześniej, na początku nie zrobił specjalnego wrażenia, gdy nagleeeE...
tak,! gdzies po 5tym przesłuchaniu skojarzyłem to... z czystością młodości, z dziewictwem, następnie skojarzyło mi się to z młodszym dzieckiem, następnie wróciłem myslami do tego o czym myślałem jakieś 6 minut wcześniej i przypomniałem sobie że na początku myślałem o niemowlaku :)
A następnie przeczytałem wasze posty :) ...i dopiero wtedy poznałem odpowiedź Asutuso...Asutarusa...asutu... Ale zagmatwany nick :D będę Cię zwał Asurosu, jeśli pozwolisz :P
w każdym razie wcześniej nie czytałem oczywiście wypowiedzi innych, żeby sobie nie popsuć
"łamigłówki estetycznej" (może 'stylistycznej'?).
Uczucie jakiego doznałem było dość nietypowe, przyznam że nie znam na nie słowa.
Trochę jak nostalgia/sielanka, sielankowa nostalgia, ale nie do końca.
Wracając:
Łącząc to z Twoim odczuciem bycia płodem, dodajemy to do schematu kolejnych etapów Życia niczym pasujący element układanki ;)
teraz można poszukać utworów Becka, które dotyczą innych okresów Bycia i tym samym odczuć choćby subtelnie czym dla Jeffa Becka jest istnienie.
^ Jakie macie odczucia po przeczytaniu powyższych wypowiedzi?
najlepiej na haju ;)
ps.NAPRAWDĘ miałem takie odczucia.
ps2. jestem jak najbardziej za tym, żeby więcej takich tematów się pojawialo. W stylu:
"co myślicie podczas 'kontemplacji' o tym utworze (czy filmie, zdjęciu itd.)?" tym sposobem skupiamy się na jednym tylko dziele i czasem może się nawiązać ciekawa dysputa :)
------------------------------------------
jaaa, gdzie tu jest opcja napisz odpowiedź?!
o co tu biega?
ale absurd, nie mogę wstawić tego posta, ani nawet posta z zapytaniem: gdzie jest guzik 'wyśli odpowiedź'? :/
ps3. spróbuję utworek jutro przesłuchać na jawie ;), rewelacji się nie spodziewam :D
now playing - The Rolling Stones - She's a Rainbow - coś FANTASTYCZNEGO :)
now playing - The Rolling Stones - Wild Horses - ;]
ok, juz mogę wstawić posta
hmm, tak w ogóle to odkryłem dziś forum hyperreala :D chyba trochę tu z wami pobędę :)
btw. ten post pisałem trochę nie po kolei (tzn najpierw fragment środka, potem dopisałem fragment początku itd),
także wyszedł jeszcze bardziej chaotyczny niż to jest możliwe :D
btw. tak jak Wy, też nie potrzebuję stuffu do PF ;)
Jeśli słuchacie tego utworu na youtube, to zminimalizujcie okno, bo ja np trafiłem na zdjęcie krajobrazu, które (mimo że ładne) mnie rozpraszało i między innymi dla tego początkowo nie skupiałem się na utworze.
byłbym zapomniał: jestem zaskoczony, że odczucia moje i Asurosu były podobne. Nie spodziewałem się :cheesy:
And smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be. "
- Pink Floyd - "Breathe"
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.