1.co moglo byc w innych strzykawach?
2.po co byla atropina?
3. Mam za niedlugo miec robiona mala operacje.-czy dzis podawanie fentanylu jako znieczulenia ogolnego jest norma nawet w zwyklych szpitalach (to byla prywatna pradnia), czy normalnie daja jakies gowno po ktorym zdycha sie przez tydzien? Milobyby bylo przezyc to jeszcze raz :D
Brałeś tą bupre podczas zażywania antydepresantów? bo te leki psują działanie bupry.
browar444 pisze: Na koniec wbila mi jaka biala zawiesine i na jakies pol godziny film mi sie urwal.
Fentanyl to norma przy znieczuleniu ogólnym, dostajesz go po to żeby zahamować bodźce bólowe które mogłyby cię wybudzić z narkozy i żeby nie bolało bezpośrednio po operacji jak się obudzisz.
Tak, bupre bralem na antydepr. najmniejsza ilosc dawala kurewskie uboki przez kilka dni odczuwalne.
Przypuszczam ze ta atropine daja po to zeby bradykadrii zapobiec, moze tez alergii na opioidy.
Czy prawda jest ze do wybudzania z narkozy podaje sie metylofenidad?
1.co moglo byc w innych strzykawach?
midazolam to przy każdej okazji podają
Dlaczego akurat ten?
parę razy miałem przyjemność zabawy z lekarzami bez midazolamu się nigdy nie obeszło
browar444 pisze: ja czulem sie zajebiscie. Zamiast jakiego gowna zostalem uraczony fentanylem IV,
i tym sposobem lekarze wpierdalają w dragi:)
Miałem 4 zabiegi operacyjne w zyciu i zawsze dostawałem midazolam ale z czym jeszcze to nie chcieli juz mowic.
i tym sposobem lekarze wpierdalają w dragi:)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.