BDB

Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 656 / 12 / 0
BDB
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Dawki: 100-200mg
Czas Działania: 4-6h
Działanie: Pierwsze efekty czuć po 30min ale wjeżdza nagle niczym MDMA dopiero po ponad godzince. W działaniu inny od MDMA, mniej euforyczny i stymulujący niż MDMA, ba ma wręcz działanie sedatywne. Czuje sie na nim jak we śnie albo hipnozie, dlatego przy większych ilosciach rwie film i można załapać zgona jak po GBL, może sie to też zdarzyć przy mniejszych dawkach mieszając alkocholem. Ma w sobie coś z psychodeli MDA która jest całkiem fajna lecz bez wizualizacji za które cenie sobie MDA.

http://en.wikipedia.org/wiki/Benzodioxolylbutanamine
Rozdział o BDB w Phenetylamines I Have Known and Loved

Nie pytać skąd bo już sam niemam dojścia do tego.

dodano strukturę - 909
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2009 przez Mayday, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 317 / / 0
dzięki za info o tej substancji ciekawe jak z syntezą ?
Btw. ciekawe jak by działało takie bk-bdb :huh:
ciekawe jak by wyglądał miks bk-MDMA, bk-MBDB i bdb

scalono - WRB

machnij coś jeszcze o takich substancjach
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Ostatnio słabo z czasem a taki opis jak ten zajmuje mi czasami godzine by odnaleść moje notatki, sprawdzić opisy na innych stronach/forach czy coś mi sie nie pomyliło i wjebać jakiś obrazek.
Do tego admini na razie ignorują propzycje murtibinga i moją dotyczącą stworzenia nowych działów i przemeblowania starych by to było poukładane co mnie troche zniechęca.

No ale postaram sie raz na tydzien/2 coś nowego wrzucić, jest jeszcze kilka rzeczy z tej grupy empatogeno-psycholów które chociaż raz spróbowałem lub nieco wnikliwiej przetestowałem.

Co do syntezy i więcej informacji odsyłam do Pikhala: http://www.erowid.org/library/books_onl ... l094.shtml

Aha co do dawki to od 100mg zaczynałem ale były to słabe efekty jak ktoś chce sie w to bawić może spokojnie zacząć od 150 i wspinać sie stopniowo wyżej. Możecie też spróbować i brac więcej od 200mg ale powyżej tego wystepują już u mnie nieprzyjemny efekty które opisałem.

Z tym bk-bdb i Juthylone chyba chybiłem bo bdb nie ma grupy metylowej którą posiada mbdb więc raczej nazwa J-one pasuje, dobrze mówie? Niejstem zbyt dobry w chemii czasami zamieszam tylko jakąś zupke w kotle więc niech sie wypowie jakiś chemik.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009 przez Mayday, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 317 / / 0
widzę podobają ci się empatogeny też myślę że to ciekawe substancja tam w temacie o nowościach ze świata RC machnąłem kilka wzorów niestety nikt się nimi nie zainteresował odwiedź temat i zobacz może natrafisz na coś ciekawego
  • 261 / 2 / 0
Może trochę nie na temat ale myślę że w opisach fajnie by było jakbyście zamieszczali numer CAS danej substancji.
  • 115 / 20 / 0
@surveilled czy @Mayday - co z mbdb?

Zlota lopata dla mnie.
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 3446 / 716 / 9
W sensie co jest nie tak? Jak nie ma takiego tematu to go załóż. Raczej wynika to z niedostępności substancji. A szkoda, bo nieklasyfikowane.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.