zapewne juz co poniektórzy wiecie, że legalne, zdrowe i naturalne mieszanki z dopalaczy to tak naprawdę syntetyczne thc. Wszyscy zostaliśmy oszukani. Ponad to dzięki dopalaczom doszło do delegalizacji wielu lżejszych i zapewne bezpieczniejszych środków od ich syntetyków. Powstaje inicjatywa wystosowania pozwu zbiorowego skierowanego przeciwko dopalaczom. Nie chodzi o kasę, ale bardziej o sprawiedliwość i prawdę. To co zrobiły dopalacze to normalne oszustwo i podpada to pod parę paragrafów. Razem możemy coś z tym zrobić. Zainteresowanych odsyłam do tematu http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 80;nocount
Teraz apel do was: posiada ktoś z was NIE OTWARTĄ paczkę jakiejś mieszanki? Byłby to materiał dowodowy w razie ewentualnego powtórnego badania produktu pod względem zgodności towaru z tym co było w środku, w kontraście do tego co zapewniał producent.
Pytanie – czy w ogóle warto i czy jesteście za? Czy wam to zwisa czy ktoś was robi w chuja czy to jak kupujecie mieszanki ziołowe, czy śmietanę w sklepie?
Nie piszcie tylko, że to nic nie da, bo póki co prawo jest po naszej stronie. Change? Yes we can! ;)
x = x
Wkurwilo mnie to, że teraz przez dopalacze jest nielegalne LSA, szalwia i meskalina
Popieram was
pzdr,
M
K... ludzie niech Wam klapki z oczu opadną-tym,którym jeszcze nie opadły.Ja nie wiem,czy za kilka lat poprzez te syntetyki nie będę np. kaleką neurologicznym,psychiatrycznym czy kardiologicznym-a paląc naprawdę ziołowe mieszanki,z całą pewnościa tak by sie nie stało-już pisałem,analizowałem skład "mieszanek" i wszystkie "zioła" są raczej bezpieczne i uzywane od setek lat.Jeśli się myle,prosze wyprowadzić mnie z błędu-ale argumentami logicznymi i merytorycznymi.
pzdr,
M
ksionc pisze: chyba zapominacie że na opakowaniu jest wyraźnie napisane nie do spożycia
co wy gadacie o uszkodzonym potomstwie po użyciu mieszanek?
słyszałem takie brednie o marihuanie i lsd ale to było kiedyś...
są jakieś na to dowody?
generalnie to żadnych faktów na ten temat... poza tym ze to chemia.
nie chce bronic dopalaczy
ale wiadomo ze substancji czynnej JWH jest tam bardzo niewiele
co powiecie w sądzie jak dopalacze w sądzie powiedzą
że to są rośliny jak w składzie, a ze jest tam troche jwh bo musieli dodac by sie konserwowało?
(chyba ze roslin w składzie nie ma)
nie chce podpowiadac dopalaczom lini obrony - więc jesli mam się zamknąć bede juz siedział cicho
ale chyba sami wpadną na coś takiego dlatego wyjaśnijcie jak obejśc takie dygresje zeby walka z babilonem była wygrana!
jak podawano koncerny nikotynowe za dodawanie do fajek substancji rakotwórczych to długą batalię wygrano
niby też miał byc tylko tytoń
kwestią wymagającą wyjasnienia jest udowodnienie szkodliwości JWH
z resztą nie podawałbym tylko dopalaczy ale i inne smileshopy...
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.