...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 729 / 6 / 0
Witam. W jaki sposób odbudować organizm i nauczyć się funkcjonować bez kofeiny? Już chyba któryś miesiąc jestem dzień w dzień na tym cholerstwie, tylko po niej potrafię rozmawiać i nie czuć się "nieswojo". Jedyne słowa, jakie potrafię wymówić, to "no, mhm, tak", oraz ciężko mi w ogóle podejmować jakiekolwiek tematy bez przynajmniej 150mg kofeiny w organizmie (mam czystą oraz w pigułkach).
W jaki sposób nauczyć się korzystać z życia bez niej tak samo, jak na niej? Głównie chodzi mi o "gadane" oraz to zabijające uczucie "co ja tu robię, nie chcą mnie tu, lepiej się nie odzywać, poza tym nic mi się nie chce i nie mam co robić, nie chce mi się nigdzie wychodzić ani nic robić, nawet wstawać". Zresztą, co ja będę wam opisywał, sami wiecie jak to jest bez stymulantów po dłuższym okresie stosowania.
Jakieś specyficzne wskazówki? Jakie pożywienie jeść (podejrzewam, że bogate w tryptofan oraz tyrozynę, ale jakie to?), jakieś apteczne pigułki detoksyfikacyjne OTC, żeńszenie czy cokolwiek innego?
Dziękuję z góry.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 179 / 1 / 0
być może brakuje ci magnezu? słyszałem ze kawa go mocno wypłukuje.

za wiele powiedzieć nie moge bo sam piję dziennie minimum 2 kawy, chyba ze weekend to mniej.
wydaje mi się że dałbym radę się bez tego obejść ale jakoś nie próbowałem rzucic.

wydaje mi się że podstawowym warunkiem do detoxu od kawy to wyspać się! :)

jak na razie się dokładnie nad problemem nie zastanawiałem:
najpierw uporam się z MJ, kawa jest nastepna w kolejce

tu proszę szybkie linki:
http://www.teeccino.com/WhyPeopleQuit.aspx
http://www.imminst.org/forum/index.php? ... pid=122020

gdy już uwolnię się od ostatniego nałogu to od razu pójde do nieba jak stoję, czyli w majtach mokrych od moczu :)
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Ja nie piję kawy od prawie dwóch miesięcy i o nawet nie miałem żadnych efektów ubocznych :-) Piję za to dużo soków naturalnych (takich z domowej sokowirówki).

[quote="masterwgnojeniu"]
gdy już uwolnię się od ostatniego nałogu to od razu pójde do nieba jak stoję, czyli w majtach mokrych od moczu ]

;]
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
jak konczylam z cpaniem brakowalo mi pobudzaczy.wiec chalalam kawe litrami.
zaczelam ograniczac bo po takiej ilosci bylo mi mega niedobrze i sennie.serce lomotalo i bylo nieprzyjemnie.budzilam sie rano i jak nie mialam kawy to szlag mnie trafial.z czasem bylo lepiej.ograniczac powoli i mysle ze organizm szybko sie przyzwyczai.no i sypiac przyzwoicie.teraz pije dwie dziennie..czasem tez jakiegos tigera

heh w niektorych osrodkach nawet kawa jest zakazana.na poczatku ludzie swira dostaja bez niej ale potem daja rade przetrwac kazdy dzien bez kofeiny.poprostu kazdy dzien zaczynaja od zestawu cwiczen fizycznych ktory ich pobudza na tyle by przetrwac dzien ,pracowac i normalnie funkcjonowac.

u nas w osrodku chlopaki robili sobie kawe z 6lyzeczek..siara.(mimo ze zabronione bylo pic wiecej niz dwie kawy max z dwoch lyzeczek dziennie).konczylo sie to tym ze lazili nabuzowani z agresorami caly dzien.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Hehe, żeby to kawa była albo tigery. Tabletki po 100mg mam i czystą w proszku, w dość dużych ilościach, często pochłaniane (czasem do 500-700mg dziennie).
Mnie zastanawiają też suplementy, które mogłyby pomóc mi w adaptacji do środowiska, zarówno psychicznie jak i fizycznie. Co prawda może to być zamienianiem jednego na drugie, ale jednak.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!

~ Lilia1

• 2129 / 29 / 0
@Toker, jak masz ciśnienie to zacznij uprawiać jakiś sport- nie wiem, zacznij biegać, ćwiczyć na siłowni, cokolwiek.
To naprawdę pomaga chociaż efekty czuć " dopiero " po paru dniach. Objawy odstawienia kofeiny utrzymują się z reguły nie dłużej niż dwa, trzy dni ( przynajmniej ja tak miałem )
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 729 / 6 / 0
No właśnie bez kofeiny nie mam ochoty nawet siedzieć, tylko spać, czuję się bezsilny i rzeczy nie sprawiają mi radości. Nawet gry komputerowe już mnie nie ciągną, a swojego czasu smażyłem w CoD4 cały dzień.

~ Lilia1

• 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
jak na odwyku ;-)
do pewnych rzeczy teraz musisz sie zmusic .po pewnym czasie wroci zapal i checi.(najpierw troszke sie pomeczysz)
poprostu musisz nauczyc sie zyc bez danej substancji(w tym przypadku kofeiny).
Ostatnio zmieniony 11 marca 2009 przez wisior, łącznie zmieniany 1 raz.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 3 / 1 / 0
Wisior, ile juz nie cpasz?
nie ciagnie cie?
myslisz sobie, ze nie zacpasz do konca zycia, czy wydaje ci sie, ze jedank kiedys zazucisz scierwo?
  • 729 / 6 / 0
Czy są jakieś apteczne mieszanki ziołowe bądź kapsułki oczyszczające i odtruwające organizm?
Jakie są najlepsze? Oczekuję potężnego drenażu wszelkiego syfu, jaki się naskładał we mnie przez ćpanie i niepoprawne odżywianie.

~ Lilia1

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.