Moja sprawa jest mało skomplikowana lecz absurdalna. Ale po kolei: W październiku 2008 zostałem pokręcony przez psiarnię za posiadanie okopconej lufki (spalone w niej był jakiś giet!) Dalej wszystko lawinowo - wezwania na przesłuchania kumpli którzy przy tym byli, potem w charakterze podejrzanego o posiadanie. Psiarnia przybiła mi posiadanie i sprawę oddała prokuraturze. Pies który prowadził moją sprawę mówił ze były w lufce same kłaki, że to sie nie nadaje na sprawę, nawrzucał na psów ktorzy mnie złapali ze pokrecają ludzi na głupie szkła. Twierdził, ze prokuratura na 100% umorzy. Co ciekawsze, rozmawiałem z wieloma adwokatami/radcami prawnymi oni wszyscy tweirdzili ze prokuratura umorzy że nie mam o co się bać. Zadowolony dziś patrzę przyszedł kolejny list, teraz od prokuratury ktora informuję że wyslala akt oskarżenia do sądy grodzkiego. ZA SZKŁO PO BOLKU. Czekam na rozprawę, terminu jeszcze nie mam, ale z tego co wiem prokuratorkę miałem przejebaną. Czy w ogole kiedykolwiek spotkaliście się z sprawą karną o lufkę?? Czy to ma jakiś sens? Bo śmigać z zawiasami za szkiełko to ciężko troche...
Pozdrawiam, z fartem
Wzieli nas do radiowozu sprawdzali dane, telefony itp.
Chcieli nas zabrać na komendę wtedy nagle zaczął padać deszcz, a od psiarni usłeszylismy tylko ze padł system w całej Warszawie i nie moga nas sprawdzic.
Zadzwonili do swojego przełożonego a On im chujów posłał że mu dupe zawracają.
Na sam koniec oddali nam rurkę, po czym powiedzieli to idzcie to dokończyć :D
Dlatego ja wiem że jestem stworzony do palenia, sam Bóg zagrzmił na te łajzy ostrzegając że nikt ale to nikt nie ma prawa karać mnie za palenie. :)
dont łori;)
Witam wszystkich, to mów pierwszy wpis na tym forum.
Moja sprawa jest mało skomplikowana lecz absurdalna. Ale po kolei]
Sprawdź w aktach sprawy(jako oskarżony masz do tego pełne prawo, a nawet robić odpisy) czy rzeczywiście prokuratura oddała lufkę do badania. Przyznałeś się do posiadania, albo któryś z Twoich kolegów złożył obciążające zeznania? Zastanów się na poważnie czy ci się coś nie pomyliło i nie byłeś w posiadaniu skręta z tytoniu gdyż nie stać cię na lepsze. Palisz papierosy własnej roboty a, że są bez filtra więc dla zdrowia używasz lufki. Ubierz się schludnie na rozprawę, nie zrzynaj cwaniaka, a szczególnie blokersa. Do sądu zwracaj się wysoki sądzie, zostaniesz uniewinniony. Jeśli jednak paliłeś marihuanę a lufkę zbadano pod kątem obecności (nawet znikomej) substancji to masz ciepło :-p W sądzie będą pytali czy się uczysz/pracujesz, skąd masz pieniądze na utrzymanie.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Dzięki za odpowiedzi, dodam że obecnie jestem maturzystą i nie byłem wczesniej karany. Bardziej od wyroku juz teraz boje sie o szkołę ;]
R.Riedel
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.