Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
[ external image ]
Kapelusze były białe a nóżki bardzo jaskrawo żółte.
Czy ktoś znający się na grzybach mógłby podać nazwę tych grzybów?
z góry dziękuję
Ale wiadomym jest, że łysice w lesie nie rosną i chyba nie mają jaskrawo żółtych nóżek. Natomiast wiem, że w lesie rośnie dużo grzybów bardzo przypominających wyglądem łysice i potrafią być ostro trujące :/
najwazniejszy jest raczej krztalt
u mnie te co rosly centralnie na gownie mialy nozki takiego smiesznego koloru - cos jakby brazowo-rudy
Jean Cocteau
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Ja nie zaobserwowałem jaskrawożółtej nogi, noga była raczej jasna, i blaszki właśnie też były jasne, właśnie dla tego do tej pory waham się co z tymi grzybami zrobić. Dodam jeszcze że kapelusz był bardzo hm 'spoisty', nie łamał się, sprawiał wrażenie gumowatego. Podkreślam raz jeszcze te jaśniejsze niż zwykle blaszki, bo tak to byłbym pewny że to łysice :(
Ktoś może je rozpoznać?
http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... 122gi9.jpg o taka fotka, może pomoże.
one love
one love
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.