Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 7 / 3
Ostatnio wyobraziłam sobie obóz użytkowników Hyperreal. Można się domyślić co będzie tematem przewodnim obozu użytkowników:) wyobraźcie sobie że na takowym jesteście :D co robicie? co bierzecie? jak sobie to wyobrażacie? i czy to możliwe?
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Rzeźbimy swastyki z ziemniaka i przypiekamy na ognisku ku czci Piotrunia hehe
Do tego publiczna kremacja fedeweja :-D

aaaa jeszcze warsztaty webcam'ów z mc Zonko i robienia metkata z dragiem.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5299 / 105 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Czempion jest druhem, łapie nas na ćpaniu, odsyła po kolei do domu na koszt własny i wzywa policje :diabolic:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 21 / / 0
hm. ja bym palil jointy i smial sie z forumowych pseudo-nazi :)
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2008 przez Jezus Chytrus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chodzi o to, ze nie lubie Boga... po prostu wkurwia mnie ten jego fanclub...
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ja bym zrobił prycze i leżał na niej naćpany dniami i nocami.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jesz »
Wszyscy palo z bonga przy ognisku, jedzo swastykoziemniaki i krzyczo do Feydeweya siedzacego samemu w namiocie:

-Przemek! (czy jak mu tam)
-Co ?
-Ty kurwoo!!!! ahahahahaha
jedzo dalej

Jezus ty cos sugerujesz? chcesz mnie wkurwic czy to ja za duzo kawy wypilem?
Uwaga! Użytkownik jesz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
yam'teoretyk pisze:
Pierwszy byś poszedł do pieca, nie jesteś czystej krwi i rasy.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2008 przez Piotrunio, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
Piotrunio pisze:
yam'teoretyk pisze:
Pierwszy byś poszedł do pieca, nie jesteś czystej krwi i rasy.
Powiedziała łysa pała kochająca dxm... Pride!
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
leśnik pisze:
Powiedziała łysa pała kochająca dxm... Pride!
Nie do końca łysa :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
komus bysmy wpierdolili jak by wkurwial :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.