Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
jak jest z tym gownem? wie ktos ile osob musi pomowic zeby agent dostal sie na sanki? albo wogole jak jest z tym szitem? czekam na odpowiedzi doswiadczonej osoby...!
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
A co, chcesz komuś załatwić wtopę? :huh:
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sqra23 »
kpisz kolo? czekam na odpowiedz a nie na jebane pytanie!!! zawineli mi brata a ty wyjezdzasz mi z takim tekstem...
  • 522 / 4 / 0
Przyłanczam sie do pytanie . Koleś którego praktycznie nie znam jednynie z widenia strzelił na psach że jeżdzilem z nim po temat i gdzie mam się udac i co zrobić żeby prawnie poniósł kosekwencje?
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 3523 / 54 / 0
PrezesSkt pisze:
Przyłanczam sie do pytanie . Koleś którego praktycznie nie znam jednynie z widenia strzelił na psach że jeżdzilem z nim po temat i gdzie mam się udac i co zrobić żeby prawnie poniósł kosekwencje?
Nie jestem teraz pewny prezesie, ale jeśli chciałbyś go pozwać to jedynie drogą cywilną i to nieweiele da ponieważ nie wolno kogoś pomawiać publicznie. No chyba, że był jeszcze świadkiem a nie podejrzanym to absolutnie nie wolno mu kłamać. I za to grozi odpowiedzialność karna, ;-)

squra zmartwię cię, ale nie ma takiej liczby. To sąd decyduje czy daje wiarę świadkom patrząc na okoliczności sprawy. Może być jeden, ale np policja gromadziła przez pewnien czas dowody i sąd godzi się na areszt. Nieraz świadków jest sporo, ale sąd uważa iż podejrzany nie będzie mataczył, albo nie będzie się uchylał od toczącego się postępowania i dostanie dozór policyjny. Ile lat ma brat ? (patrz też na praktykę w twoim mieście to powie ci najwięcej). Pomaga oskarżonemu mówić bardzo dużo(sypać), albo nie mówić nic. Teksty w stylu sprzedawałem, ale nie powiem od kogo brałem to no sam wiesz....
Ostatnio zmieniony 09 marca 2008 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
dodam, ze najwazniejsze co jest dla sadu to spojnosc i wiarygodnosc relacji swiadkow/podejrzanych. jezeli jest dwoch kielientow, ktorych zeznania sie pokrywaja to juz nie ma zadnych przeciwskazan zeby aresztu nie zastosowac. jezeli jest jeden klient co strzela z dupy i to co mowi pokrywa sie z materialem operacyjnym a sledztwo jest w toku, to są spore szanse ze wypuszcza delikwenta, ale tylko po to zeby sie sam dalej wjebal. mozliwosci wiele. jednakze, jezeli dowody sa mocne, zeznania swiadka wiarygodne i istnieje zagrozenie mataczenia to saaaanki. generalnie najwiekszy wplyw na zatrzymanie osoby pomowionej maja czynniki:

-czy toczy sie juz przeciwko niemu sledztwo (a nigdy nie wiadomo, czy operacyjni juz sie nie czaja)
-jakim materialem dysponuja sledczy
-jakie sa szanse ze zatrzymany po zastosowaniu dozoru bedzie utrudnial sledztwo
-czy jest mozliwe ze bedzie mozna zebrac mocniejsze dowody
-czy stwarza duze zagrozenie dla osob 3

no i : obfitosc zeznan zatrzymanego, chęc współpracy, wazne informacje podane przez zatrzymanego i mozliwosc wykorzystania go operacyjnie ("dobrowolnie", badz dobrowolnie, wszak zmusić przeciez cie "nie moga")
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sqra23 »
Dzieki ludziska! Juz po fakcie...sanki w toku;/
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hanys1983 »
sa dwa rozwiazania : 1- idz na policje tam ci pomogom ;-) !!!powodzenia ,albo zalatw to prywatnie poprostu oklep gosciowi ryja jak go dorwiesz i kaz mu wycofac oskarzenie!!ale to drugie chyba jest lepsze bo nie bedzesz sie zglaszac na policje,chyba ze cie poda o pobicie.
Uwaga! Użytkownik hanys1983 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".