twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Siema wszystkich,po kilku latach sadzenia roslin w terenie przerzuciłem sie na indor ,jest to moja pierwsza przygodam z takimi odmianami jak i z indorem, pojawił sie problem tuz przed zbiorami,zobaczcie te liscie cos sie z nimi dzieje ?

[ external image ]
...Nie znane mi zaklecie na stres ale mam kwiaty co wyrownaja straty...
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wujson »
  • 94 / / 0
Po pierwsze: Piękne rośliny, gratuluję!
Po drugie: To żółknięcie liści przed zbiorami to normalne, a wręcz wskazane! To oznaka że roślina wykorzystuje azot zmagazynowany w liściach i ogólnie całej roślinie, a to azot psuje końcowy smak zioła (gryzie) i ogólnie przygotowuje się do przekwitnięcia, a że konopie to roślina jednoroczna, to także do naturalniej śmierci. Z tego co widzę to to jest 54 dzień 12/12. Do końca zostało ci max 2 tyg. Patrząc na rozwój twych roślin myślę że nawet krócej. Tak jak u moich. Ja już się nie przejmuję że coś się z nimi dzieje. I tak zetnę przed tym jak umrą ;P Ale generalnie może to wyglądać jakbyś nawoził za mało, znaczy brak azotu, ale broń boże nie uzupełniaj już! bo zepsujesz smak.
Po trzecie: Opowiedz coś o warunkach i technice. Wyszły ci na tyle fajnie że warto to uwiecznić dla potomnych.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
dzieki:)
tak dokładnie 54 dzien 12/12.Mazar i WW wyszły z ziemi 3 grudnia, a Blueberry 12 dni pozniej trzymane na weg do 16 stycznia.
Box własnej konstrukcji o wymiarach 75X48 podstawy i wysokisci 160 cm
Swiatło HPS 250W
Wentylacja 2X120mm wciagajace (na bocznej scianie)
Technika uprawy LST+FIN
Temperatura noca od 16 do 22*C,dniem od 28 do 34*C
Z wilgotnoscia miałem i mam problemy do dzisiaj.Przy zapalonym HPSie po kilku godzinach spada ponizej dychy
Odżywki z BIOBIZZ,topmax,bio-bloom i bio-broow stosowane w nieco wiekszej dawce niz zaleca producent(dodawane do wody przy kazdym podlewaniu(podlewałem w zaleznosci od wilgotnosci ziemi, co dzien lub co dwa dni).

Było to tak: po upływie dwuch tygodni na weg zaczołem obcinac liscie (dwa trzy liscie z samej góry)tak z dwa trzy razy na weg. aby "słoneczko" dochodziło do dolnej parti.Od rozpoczecia fotop.12/12 wieksze liscie obcinałem juz co tydzien a nawet czesciej (które wypalałem,pacają mnie jak i moich ziomków,słabo ale bez kitu pacają).Przeczytałem gdzies wczoraj na forum ze wieksze liscie usowa sie dwa trzy razy ,nie wiecej,prawda to?

BOX
http://img510.imageshack.us/my.php?imag ... 562xu1.jpg
Roslinki podczas trenowania,widac tu tez Sante Marie ktorą dałem ziomkowi bo mi sie nie miesciła po przesadzeniu we wieksza donice
http://img510.imageshack.us/my.php?imag ... 532mx3.jpg

Jedno pytanie panie OldSmuggar,jak zamierzasz stresowac swoje roslinki?
  • 94 / / 0
mam wrażenie że nie będę musiał jakoś specjalnie, zgaszę im światło na 2 dni przed końcem, zastanwiam się czy jest sens obcinać liście, ale pewnie 2 dni przed wyłączeniem światła wszystkie większe liście obetne... I tyle.

Kiedy masz zamiar ścinać? Bo ja już nie wiem...
Ostatnio zmieniony 05 marca 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Mysle ,ze jeszcze około 12 dni ,albo jak ktos tu juz pisał na forum "myslisz ze już? poczekaj jeszcze tydzien" wyczuje ten moment! :)

Mam zamiar stresowac rosline(+ tradycyjne metody) przez wbicie w głowna łodyge 2cm nad ziemia dwoch zapałek lub wykałaczek około tygodnia przed scieciem(technika którą stosowałem na outdor ), nie słyszałem nic o tym jak to sie ma do indor ale do odważnych swiat należy.
pozdr.
  • 3523 / 51 / 0
naprawdę fajne i zdrowe krzaczki, gratuluję pierwszego indoora.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 94 / / 0
słyszałem że wykałaczka nic nie daje, ale nigdy nie stosowałem więc się nie wypowiadam.
ja z deka straciłem ziemię pod nogami - moje rośliny, przynajmniej jedna, na oko za tydzień będzie gotowa (trichomy ma już mleczne! i połowa włosków brązowa), tydzień wcześniej niż breeder zapewniał ;) Ale to ta roślina u której widać przewagę fenotypu blueberry, jej siostra z dominacją cinderelli jeszcze ze 2 tygodnie potrzebuje. I teraz nie wiem, ścinać razem za 2 tyg czy osobno, jedną za tydzień, drugą za 2...
Ostatnio zmieniony 06 marca 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 7 / / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".