najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 32 / / 0
Witam wszystkich. Na wiosnę planuję zrobić małego outdoora. Jako odmianę wybrałem Lowryder Classic. W związku z tym mam kilka pytań. Chcę kiełkujące nasiona wsadzić od razu w ziemię na miejscówie. To dobry pomysł? Czy jeśli będzie ciepło i dużo słońca to mogę rozpocząć już w maju? Jak najlepiej przechowywać zbiory aby były jak najlepszej jakości? Od kiedy rozpacząć podlewanie nawozem? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Każdy sposób jest dobry na zabawe we kiełkowanie byle by coś z tego wyszło, a jakie są sposoby? Poszukaj se.
tak samo ze przechowywaniem zbiorów i nawozem. Jedynie co moge od siebie wniść to to, że lowy kródko rosną więc mozesz swobodnie zasadzić puźniej niż inne odmiany (cieplej będzie, nie będziesz musiał sie bać o ewentualne przyźiemne przymrozki).
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 164 / 1 / 0
Chcę kiełkujące nasiona wsadzić od razu w ziemię na miejscówie. To dobry pomysł?
nie. skuteczność jest nijaka w porównaniu z kiełkowaniem w domu . Do tego dochodzi że roślinki powinny rosnąć przynajmniej 2tyg w domu najlepiej w boxie , ewentualnie na parapecie. Oczywiście możesz wysadzić je prosto do ziemi , ale jak poczytasz troche po forach to sam stwierdzisz że lepiej na wacie w domu. No i ziemia powinna być przekopana i zmieszana z taką ze sklepu , albo najlepiej tylko ziemia ze sklepu . Ale po co ja to pisze ?? Zresztą outdoor to nie moja dziedzina , ale swoje wiem bo dużo o tym czytałem. I tobie radze to zrobić to samo.

pozdro
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 429 / 35 / 0
Ja uważam, że dobrą metodą jest wrzucenie nasion na watę lub nawilżoną szmatkę, czekanie aż wyjdą kiełki i wtedy bezpośrednio do ziemi. Ja tak zrobiłem i jakoś nie mogę narzekać na wady tego sposobu. wszystko rosło ładne i zdrowe :D A i ziemię miałem zwykłą miejscową, tylko przekopałem. A nawozy biohumus i florovit.
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 907 / 8 / 0
Ja uważam, że dobrą metodą jest wrzucenie nasion na watę lub nawilżoną szmatkę, czekanie aż wyjdą kiełki i wtedy bezpośrednio do ziemi.
To jest dobry pomysł, ale nie do ziemi na dworze odrazu(to jest ulubione jedzonko ślimaków)! Mi jak wykiełkują na waciku to daje po jednym nasionku do tych dziurek po jajkach we wytłaczankach, dam troche sklepowej ziemi, nasionka na puł centymetra i podlewać leciutko raz w dniu wodą mineralną niegazowaną.
kąsasie temat?

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 429 / 35 / 0
No tez można, ale ja nie chciałem zasuwać z dużą ilością sadzonek.. :P wolałem nasionka wykiełkowane w wilgotną szmatkę i na spota... I nie powiem, żeby mi dużo nie wyszło z ziemi. Może jakieś tam pojedyncze sztuki..

edit/ a na ślimaki polecam ślimakol w granulkach.. hehe
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
A co sądzicie o wysadzeniu na out LR w okolicach 1 maja? Nie za mało słońca będzie? Chodzi mi o to, że w połowie wakacji już miałbym pierwsze palenie z out, ale zastanawiam się, czy ilość słońca nie wpłynie na to, ze mi wyjdzie mało materiału.

btw. ile wyciągacie z LR na out? I jaki jest rzeczywisty czas "od kiełka do szkiełka"? (heh, rymło mi siem)
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvik »
No to spox. Myślę, że ciężko jest przewieźć sadzonki na miejscówę. Łatwo je uszkodzić i w ogule trudno je przetransportować. I chyba wyraźnie napisałem, że chce zasadzić juz kiełkujące nasiona
Chcę kiełkujące nasiona wsadzić od razu w ziemię na miejscówie
. Nie jestem głupi, żeby przed wsadzeniem w ziemie nie kiełkować nasion na wacie. A chcę je wsadzić do ziemi bez wczesnego podrośnięcia w pojemniku jakimś bo u mnie raczej nie ma takiej opcji bo na chacie przypał i dlatego się pytam czy to dobry pomysł.A co z tak wczesnym wysiewem?
  • 907 / 8 / 0
A chcę je wsadzić do ziemi bez wczesnego podrośnięcia w pojemniku jakimś bo u mnie raczej nie ma takiej opcji bo na chacie przypał i dlatego się pytam czy to dobry pomysł.A co z tak wczesnym wysiewem?
a to powiedz mi jak i gdzie będziesz chciał to suszyć? Mi mama nic nie mówiła jak we przybudówce wisiało ze sufitu i sie suszyło %-D :-D :heart:

• 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvik »
A widzisz. To masz spoko mamuske. Moja sie znakomicie orientuje w tych sprawach ale z suszeniem nie mam problemu bo suszeniem zajmie sie kumpel.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.