Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 319 / 2 / 0
opiate warrior
Aha, jeszcze jedno wyczytałem na wikipedii - *paracetamol INDUKUJE enzymy wątrobowe*. Znaczy to, że nie zaszkodzi wypić bardziej trochę takiego mleka niż dokładnie się pierdolić z filtracją roztworu itp.
Godzinę przed (chciałem żeby paracetamol zdążył się wchłonąć i zaindukować enzymy) wypiciem 600 mg kodeiny z thiocodinu zażyłem 1g paracetamolu. Po pół godzinie działania 1 apap noc (bo zaczęło swędzieć). Faza jest o 50% dłuższa i mocniejsza.
Ważę 95 kg, brak tolerancji na opiaty.

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Niekoniecznie chodzi o indukcje enzymow, NLPZ'ty nasilaja niektore efekty dzialania opioidow, dlatego wiekszosc uznaje wyzszosc antidolu nad thiocodinem.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Piroman pisze:
Faza jest o 50% dłuższa i mocniejsza.
Po zjedzeniu 1g paracetamolu przed kodeiną w porównaniu do "normalnego" ładowania kody, bez paracetamolu wcześniej? Hmm, dość sceptycznie do tego podchodzę. Ale mówisz, że wrzucałeś na godzinkę przed kodą, a większość użytkowników pochłania paracetamol po prostu przy piciu roztworu z a15. W każdym razie wątpie żeby paracetamol wzmacniał kodeinę, wydaje mi się to dość absurdalne. Ktoś to jeszcze zaobserwował i może potwierdzić?
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
kurwa, aż spróbuję. Ale tak na logikę, to wydaje się to być mieć sens. O ile paracetamol rzeczywiście indukuje enzymy wątrobowe

EDIT farmaceuta ze mnie żaden, ale pogrzebałem trochę po wikipedi i innych stronach. Sprawa prezentuje się następująco:
- paracetamol indukuje enzymy mikrosomalne
- CYP2D6 (Cytochrom P450) jest enzymem mikrosomalnym
- paracetamol maksymalne stężenie we krwi osiąga po 30-60 minutach

ergo, kolega może mieć rację, i trochę paracetamolu wrzuconego przed kodą z godzinkę może dać dobry efekt. Bo, czy to pijąc mleko czy przezroczysty roztwór z A15, nie czułem różnicy w sumie. Tak na logikę, to mleko może co najwyżej odrobinę dłużej trzymać.

Zaznaczam, że się nie znam i to tylko moje prywatne przypuszczenia
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2007 przez jacok, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
khabarakH pisze:
Piroman pisze:
Faza jest o 50% dłuższa i mocniejsza.
Po zjedzeniu 1g paracetamolu przed kodeiną w porównaniu do "normalnego" ładowania kody, bez paracetamolu wcześniej? Hmm, dość sceptycznie do tego podchodzę. Ale mówisz, że wrzucałeś na godzinkę przed kodą, a większość użytkowników pochłania paracetamol po prostu przy piciu roztworu z a15. W każdym razie wątpie żeby paracetamol wzmacniał kodeinę, wydaje mi się to dość absurdalne. Ktoś to jeszcze zaobserwował i może potwierdzić?
Jeśli to co napisał opiatowy to prawda, to chodzi tu o to, że całe "indukowanie" trwa trochę czasu. Przy wchłanianiu kodeiny z paracetamolem z roztworu paracetamol nie zdąży zadziałać.
Ale to jest tylko teoria, takie wzięcie na logikę]
Jest metabolizowany w wątrobie, wywołuje tam indukcję enzymów mikrosomalnych.
Za wikipedią.

@jacok:
Kodeina jest częściowo metabolizowana w wątrobie (w 8% do morfiny), w 80% wydala się z moczem w stanie niezmienionym, pozostałych w sprzężeniu z kwasem glukuronowym.
Chociaż coraz mniej zaczynam wierzyć wikipedii. Niedawno pisali, że dawki powyżej 400mg nie są przyjmowane, a teraz tego nie ma.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2007 przez Cypress, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2011 / 123 / 0
A tak btw, chyba tylko 10-20 % kodeiny sie zamienia, wiec nawet te kilka dodatkowych procent mogłyby zdziałać cuda :)
Świat stracił kolory.

• 622 / 28 / 0
Tak, ale z innych źródeł wynika, że APAP Noc (difenhydramina) jest INHIBITOREM CYP2D6.

Tak więc chuj wie o co w tym gównie chodzi. Ja tam piję mleko, godzinę przed avio albo difka i pierdolę to. Za długo to walę by tak teoretyzować.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 123 / 0
Hmm, to może tabletka panadolu godzinkę przed?

Racja, nie ma co teoretyzować, trzeba przetestować i huj. Dam znać jak tak spróbuję.
Świat stracił kolory.

• 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
i tak to nic nie da bo raz koda kopie mocniej a raz słabiej więc ciężko porównać.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 622 / 28 / 0
Ja biore max. 300mg i taki jestem po tym wyjebany... Kiedyś bym tego w ogóle nie poczuł. Nawet Avio nie biorę (nie mam kasy). Ekstrakcja standardowa:

Pył Antidolu15 z 2 paczek, zalać pół szklanki wody (jebać, nie ważna ilość) ciepłej z kranu, mieszać przez minutę długopisem. Wsadzić do zamrażalnika na 10-15 minut. I przefiltrowac przez kawałem T-shita, namoczonego zimną wodą, i zabezpieczoną w zlewce 500ml gumką recepturką (aby nie ściekało nic na stół), na tej samej zasadzie co działa np. chromatografia bibułowa***. Jak całość przeleci przez husteczkę to dać jeszcze z 1/5 albo 1/4 szklanki wody zimniej. Niech sobie ładnie do końca przefiltruje a później wycisnąć tkaninę do sucha.

Legenda:

*** - Spróbujcie kiedyś - weźcie pasek bibuły, zróbcie na nim kropkę flamastrem (ale nie markerem!!!) o ciemnym kolorze. I zmontujcie jakoś tak w szklance żeby dół bibuły był zanurzony w wodzie (ale nie tak kropka!). Bibuła nasiąka wodą - woda leci w górę i powstaje rozczepienie barwnika.

Zresztą co ja pierdolę. Na benzo jestem. W każdym razie to najpewniejsza ekstrakcja. Robie tak od roku niecałego i zawsze kopie zajebiście. A wątroba ma się dobrze. Jak ktoś chce to wkleję wyniki prób wątrobowych (robię profilaktycznie co rok morfologię i próby wątrobowe).
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.