twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Witam
Jakiś czas temu posadziłem w swoim boksie nasionko white widow, które dostałem jako freebie z fr.pl.
W zasadzie roślinka rozwijała się tak jak należy do czasu jak zaczęła kwitnąć. Jakieś dwa tygodnie temu przaktycznie zatrzymała się w rozwoju(kwitnie już od około 4 tygodni, może troche dłużej). w Początkowej fazie wykształciły sięjej ładne topy(nawiasem mówiąc jest ich dość sporo, chociaż są w nich duże różnice jeśli chodzi o "dojrzałość"), które z dnia na dzień się powiększały, w ostatnim czasie zmiany są minimalne choć jak na mój gust powinny jeszcze sporo napęcznieć.
Druga sprawa to taka, że krzczek praktycznie wcale nie ma zapachu i naprawde trzeba się postarać żeby cokolwiek wyczuć(no co tu dużo mówić trzeba wsadzić nos do boksa ;) ). Dużo się nasłuchałem o zapachu ww i troche mnie to dziwi.
Krzak siedzi pod 6 świetłówkami 24W i jest nawożony przy każdym podlewaniu troche większą niż zalecaną przez producenta dawką pnatonu k. Z początku myślałem, że może się jej po prostu zrobiło za ciasno w doniczce, ale z drugiej strony podczas kwitnienia to chyba nie ma już za dużego wpływu.
Może ktośmiał podobny problem albo wie gdzie może leżeć przyczyna?
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hounsi »
jakie masz świetlówki ?
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
to moze byc wlasnie doniczka przynajmniej wdg mnie ale oczywiscie moge sie mylic
najlepiej by jej bylo dac jakas wieksza donice ale przesadzanie podczas kwitnienia... mozna tak?
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Metafeta »
Mam pytanie mojej roślinie szarzeją dolne partie liści co może jej dolegać??A wogóle to siema wszystkim to mój pierwszy post :-)
Uwaga! Użytkownik Metafeta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
miałem jedną rośline (nie konopie) i fajnie rosła i naraz sraciła liście, dałem do wiekszej do niczki ze nową ziemią po lakims czasie odzyskałą liście i niektóre są już spore:)
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: baru »
Zbyt mała doniczka. Podczas kwitnienia to też ma znaczenie.
Uważaj z nawozem. Nadmiar jednego pierwiastka spowalnia wchłanianie innego, ale nie wiem dokładnie co i jak, więc jeszcze sprawdź.
Nie ma zapachu, to w porządku. Zwykle to zapach jest problemem, a nie jego brak :-p
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: elmo »
Dobra, odnowie wątek.
Otóż mam podobny problem (zaznaczam, że jestem początkującym ogrodnikiem): mój Shaman w outdoorze zatrzymał się w rozwoju. Tydzień temu zaczął wypuszczać 3-cie piętro. Dzisiaj poszliśmy go odwiedzić, podlać i takie tam, z myślą, że ładnie urósł a ten stoi jak stał, nic, zero. Nawet centymetra. Na dodatek uschły mu dolne liście (te pierwsze - owalne).
Reszta roślin ma się dobrze, podlewane są tak samo, myślę, że światła ma wystarczająco.
I tu się rodzi pytanie, co z tym fantem zrobić? Przesadzić na lepszą miejscówkę? Nawieźć czymś? Chuchać? Opowiadać bajki?
a nigga do a trick, yeah!
on a dick, yeah!
  • 457 / 1 / 0
Dolomit ... nawóz na wzrost ... woda demineralizowana. w nocy jest dość zimno może ta odmiana nie lubi jak jest zimno? brałeś to pod uwagę?
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: elmo »
Dolomitem sypaliśmy, podlewaliśmy Florovitem, do tej pory stał w butelce pięciolitrowej, więc chyba mocno nie marzł. A ta woda dużo może pomóc?

Ed: Kumpel ma nawóz azotowo-fosforowy, czy można go stosować w połączeniu z dolomitem, humovitem/florovitem? Nie wybuchnie i nie zrobi się zupa?
Ostatnio zmieniony 15 maja 2009 przez elmo, łącznie zmieniany 1 raz.
a nigga do a trick, yeah!
on a dick, yeah!
  • 457 / 1 / 0
jak bedziesz lał za dużo nawozów to zamiast pomóc pogorszysz sprawe ... lej narazie sam biohumus z wodą o ph 6-6,5 --> woda demineralizowana
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.