Mniejsza.
Myślę sobie nad boxem. I w sumie jedyne pytanie jakie chce zadać - czy box o wymiarach: 400mm(głębokość) x 380mm(szerokość) x 600mm(wysokość) starczy na 2 WhiteWidow x G13? Technika LST i ScrOG. Niskie, lecz szerokie doniczki.
Edit:
Zapomniałem dodać - na wzrost świetlówki energooszczędne (6), na kwitnienie HPS 100-150w oddzielony oczywiście szyba i z oddzielnym chłodzeniem. No i filtr powietrza (żeby nie waniało): rura PCV 5cm średnicy ustawiona pionowo, o długości ok 40cm, wypełniona granulatem węgla. Na wlot to samo - boje sie że będzie waniać przez wiatraki wlotowe.
Żeby nie było - rozmiary doniczek - 20cm szerokości x 35 głębokości x 5cm wysokość. HPS myślę że zajmie mi max 15 cm wysokości. Mam nadzieje sie bardziej skompresować. zostaje mi 40-45cm na rośliny.
Jaka jest minimalna odległość hps100w lub 150w od roślin w wersji z szybą?
I czy wiele stracę uprawiając np na samych świetlówkach (chodzi mi o plon - jaka będzie różnica miedzy HPS a energooszczędnymi). I to samo pytanie w drugą stronę - jeśli użyję samego HPS bez świetlówek?
ale tak reasumując całą moją wypowiedź: możesz mi possać.
I zbuduj na calej powierzchni dna boxa doniczke 10cm wysokosci jak sobie przemonzysz te 35cm na 40cm razy 10cm (czy jakie tam wymiary miales) zobaczysz ze taka konstrukcja wcale nie ma malo litrow pojemnosci,
A napewno wystarczajaco na 1 do 2 roslin.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.