Na taką powierzchnię kwadratową wystarczyłby 250Watowy zestaw. Boks jest jednak wysoki- nie zmienia to jednak fakty, że światła przez liść dużo nie przejdzie. Lepiej(moim skromnym) byłoby zakupić 250 na górę + 150 na dół, jeżeli w ogóle dzielić na dwa.
ps.
w wątku niżej skasuj ten wpis, nie dość, że nie na miejscu to w dodatku miejsce dobre potrafiłeś znaleźć
Czołem Leśni Ludzie pozdrawiam wszystkich nawet jak nie chcą i pytanko mam takie: box 86/40 a wysoki 170 mam hps 400W w cooltubie czy nie będzie za mocny? czy dwa 12cm wiatraczki z pc mi wystarczą?
Hm.. za mocny to on może nawet i być, ale te 2 wiatraczki to chyba pomyłka.
lampa już jest i działa tylko ze box wydaje mi sie za mały na taki hps czy wiadomo cos o zbyt mocnym oświetleniy? to moje początki prosze o rade was Speców :rolleyes:
cy cała sprawa z doborem to tylko o tęperature chodzi i o to by nie za mało było światła a co jak będzie za dużo?
By uniknąć procesu fotooksydacji należy zapewnić roślinom jak najlepsze warunki- dużą wilgotność, odpowiednią cyrkulacje powietrza i temperaturę. Jeśli spełnisz te warunki to możesz tam sobie nawet tropiki zrobić. Za dużo światła też nie jest dobrym rozwiązaniem, ale na pewno lepszym niż za mało.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.