Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 98 / 1 / 0
a nie wiecie jakby się miała taka sprawa w przypadku osoby nieletniej ? jesli by znalezli przy mnie te 2 giety to zawijają na psiarnie i przesłuchują w obecności rodziców czy bez rodziców ? i co mi grozi później ?

[edycja - teoretyk]
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2007 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / / 0
raczej zawiasy i przesluchanie z rodzicami w sadzie rodzinnym bodajze
Uwaga! Użytkownik sajberszaman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 1 / 0
w teorii sajber ...
w praktyce zazwyczaj przesluchanie bez rodzicow i wpierdol na komendzie
  • 98 / 1 / 0
ale chyba moge odmówić zeznań bez rodziców, czyż nie ? tak czy inaczej przy odbieraniu swojej pociechy rodzic musi podpisać, że nie wnosi żadnych pretensji co do stanu zdrowia dziecka ;]
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 1 / 0
wg przepisow mozesz
zalezy na jakiego psa trafisz
z niektorymi nie ma gadki, zawijaja na komende i katuja o sprzedawanie ludzi, z powiadamianiem rodzicow nie wiem jak do konca jest ale niektorych znajomych puszczali bez zawiadomienia rodzicow
niestety, polska policja a dzialaniem zgodne z prawem to dwie rozne rzeczy
  • 1736 / 18 / 0
jak sie jest nieletnim (do 17 lat) to policja nie moze zabrac chyba nawet na komende na przesluchanie bez rodziców.

Ogólnie to nieletni mają zajebiście. Zazwyczaj w ogóle nie mają nasrane w papierach. Kumpel kiedy został złapany z trawą (chyba 0.5g) to nawet nie miał zawiasów ani nic. Nie ma nic nasrane w papierach.

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 803 / 6 / 0
don skuninhos pisze:
w teorii sajber ...
w praktyce zazwyczaj przesluchanie bez rodzicow i wpierdol na komendzie
Huja w teorii?
Miałem 15lat. Zawinęli mnie na komende w charakterze świadka przesiedziałem w takim ladnym pomazanym pokoiku 5h zanim starzy pojawią się, żeby mogli mnie odebrać po złożeniu zeznań. Musieli byc przy skladaniu zeznań, mama nic sie nie odzywała, ale musiała być. Po tym chyba tylko ona podpisywała kwit, ja nic. Tak mi sie wydaje.

Nieletnia osoba możesz byc w wieku lat 17.
Tylko, gdy skończysz 17 lat juz nie podpadasz pod sąd rodzinny

Jeszce co mi przychodzi na myśl to jedna furtka dla przesłuchania z rodzicami.
Możliwe, że do 18roku życia przesluchanie odbywa się w obecności rodziców. Zastrzyki robią w obecności rodziców i trzeba mieć zgodę...
Jak dowiem się od kogoś w temacie to dam wieści na forum, bo nad tym nigdy sie nie zastanawiałem.

Jeśli ja nie miałbym skończonych 17 lat to przyznałbym się, sąd rodzinny to lajt w papierach nic nie będzie w dorosłym życiu na przyszłość. Wg mnie lepiej miec przypał w domu w 4ścianach, niż na psach i kombinować,

Nie róbcie z psiarni chuj wie jakiego kata, bez przesady, prawo jakieś obowiązuje, nie najebią 15letniego małolata i zaproszą rodziców na przesłuchanie ;]
  • 273 / 1 / 0
teoretyk, wiem o czym mowie, znam te sprawy z autopsji kumpli
jezeli zawina cie ze szkoly, albo z domu to moze postepuja z grubsza wedlug regul, i jedziesz z rodzicem albo pedagoczka szkolna, ale jak zawina cie z ulicy to zdarza sie ze z twoimi prawami bywa cienko, kursy samobrony, wiedza jak bic, zeby bolalo a nie dojechano ich dzieki obdukcji ...
zreszta jak juz mowilem - duzo tez zalezy na kogo trafisz, moze i w twoich regionach panuja inne reguly, ja mieszkam w chyba najbardziej zacofanym wojewodztwie w polsce, tu z narkotykami jest duzy przypal, zwlaszcza ostatnio
swoich przekonan do policjantow nie buduje na wyznawaniu pozerskiego hasla hwdp, a prawdziwych zdarzeniach
to chocby jedno z ostatnich :
zawineli goscia ze szkoly, gwoli scislosci - gdzies pomiedzy - 16 albo 17 lat, pojechal z pedagoczka szkolna na komende, dopoki byla pani pedagog bylo wszystko ok, ale idiotka zgodzila sie ze wyjdzie na 20 minut, i przez dwadziescia minut chlopak wylapal oklep, az barki bolaly go przez pare dobrych dni, ale panom policjantom nie dal satysfakcji, nikogo nie sprzedal
duzo by o tym pisac ale koncze zanim mnie najdzie jeszcze wieksza wena
jezu, nie ma to jak merytoryczne posty po skunie i 3 piwach ;D
  • 98 / 1 / 0
dzięki ;]
  • 83 / / 0
don skuninhos pisze:
znam te sprawy z autopsji kumpli
hahahaha
naucz sie mowic po polska
autopsja
1. «naoczne stwierdzenie czegoś, własna obserwacja»
2. «sekcja zwłok w celu ustalenia przyczyn zgonu»
Uwaga! Użytkownik sajberszaman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.