LWPMJ pisze: Nie radze chodzic w samarkach wypelnionych majerankiem. Wiem cos o tym bo palilem z kumplem ok. 5 metrow od komendy majeranek w lufce a ponadto mielismy po 5 takich workow przy sobie po ok. pol godziny mega syf :D
dlaczego ? i za co ? i czy moga mnie wziac na 48 h bo mam Mars'a, a psiarz mysli ze jest w nim nielegalny narkotyk ? i czy za kazdym razem kiedy mam przy sobie jakas substancje moga mnie wziac na 48 ? po negatywnym tescie tych substancji i przetrzymaniu mnie na komendzie moge wytoczyc im jakis proces ?
czyli jak mam przy sobie majeranek / bazylie / zmielony pieprzy czy cos to moga miec wiac na 48 h ?
dlaczego ? i za co ? i czy moga mnie wziac na 48 h bo mam Mars'a, a psiarz mysli ze jest w nim nielegalny narkotyk ? i czy za kazdym razem kiedy mam przy sobie jakas substancje moga mnie wziac na 48 ? po negatywnym tescie tych substancji i przetrzymaniu mnie na komendzie moge wytoczyc im jakis proces ?
- A ty co tam palisz?
- Tytoń.
- Tytoń, a zielony jest, pokaz nam ta lufke?
Ale sie pajace ździwili
- Widział pan kiedys zielony tyton, bo ja nie
- Z kogo durnia robisz?
Po chwili
- Ty Marek patrz rzeczywiscie tyton pali.
Skonczyło sie na kontroli osobistej w której znaleziono przy mnie tyton w worku foliowym ;]
Innym razem dawno temu jarałem przez opalone szkło szluge, jak podjechali to polozylem na chodnik i wkomponowalem w nie szkło i udawałem że w ogole ich nie widze ;]
Trzeba psom na nosach grac!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.