twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6cb ... 3be15.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5b ... af61b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b6 ... eff09.html
powiedzcie czego czego to winna czy :
-za blisko lamp
-za wysoka temp.
-za kwasna woda

w tym boksie nie mam narazie wentlacji a wiec moze to przez to .
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: m1ody44 »
czy ktos mi pomoze ??
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Covert »
Ty jak ja mialem sadzonke to ja mialem w normalnej doniczce.
- moze za duzo wody
- moze za malo azotu

...ale lepiej poczekaj cierpliwie na opinie expertow
Uwaga! Użytkownik Covert nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
ciężko powiedzieć bo wielu warunków nie masz spełnionych które są wymagane do wzrostu zioła.
Zrób najpierw tak jak powinno być zrobione, a później zadawaj takie pytanie.

PS: Przenosze wątek do Choroby i problemy
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Powerlife »
A nawozisz?
Jak tak to błąd!
Uwaga! Użytkownik Powerlife nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Laurka »
dlaczego blad?
  • 63 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Borys »
Z pewnością za wysoka temperatura. ja mam słaby wentylator i zasilam go 5v zamiast 9v i mam ten sam problem. Nie wiem ile jest u mnie stopni ale jak wsadzam rękę to czuje że dużo i też moje roślinki mają tak skręcone do dołu liście i wysychają. Teraz jak oddaliłem je od lampy to jakoś żyją ale bez jakiejkolwiek wentylacji to nie ma sensu uprawiać bo nawet przy świetlówkach robi się piekarnik.
I mijając kiści liści zapuszczam się do iści tajemnego świata...
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vod »
Błąd, bo takich małych roślinek się nie nawozi. To co jest w ziemi im wystarczy. Są jeszcze bardzo małe i delikatne i łatwo je popalić (a nawet zabić) nawozem.
Uwaga! Użytkownik vod nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Zgadzam się, za blisko lamp (zbyt wysoka temperatura) i możliwe że przy duża ilość składników mineralnych. Pozdro
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.