uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 128 / / 0
Myk jest taki: konopie rosną koło róż ozdobnych. Z racji upałów chciałem przyspieszyc kwitnienie róż, bo mogły by one nie przeżyć tego, co sie ostatnio w pogodzie wyprawia. Nabyłem więc specjalny nawóz przyspieszający kwitnienie róż. Podlałem roślinki. Róże zakwitły wręcz wspaniale. Po tygodniu robie przegląd krzaków i niespodzianka - na dwu najbliższych różom krzaczkach pojawiają sie pączki. Gorzej, że jeden męski. Teraz nerwowo szukam opakowania od tego nawozu, po gdzies się zapodziało :) Ktoś ma podobne doświadczenia? Albo zna jakieś magiczne proporcje?
Demokracja nie może się sprawdzić. Wszędzie są matematycy, wieśniacy i zwierzęta – tak więc demokracja, teoria oparta na założeniu, że matematycy i wieśniacy są równi, nigdy się nie sprawdza. Mądrości nie można sumować – jej maksimum mierzy się mądrością najbystrzejszego członka danej grupy.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
nie jest tak różowo jak się wydaje.

ludzią bez naowzy do róż pokazują się preflowery już od drugiej połowy maja (albo drugiej połowy połowy maja ;P )...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 128 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Afghani »
Luz. Ale zastanawiajace jast to, ze mam jeszcze kilka krzaczkow - ta sama odmiana, wysadzane w tym samym momencie i na podobnych stanowiskach - a zaczęły kwitnąć tylko te dwa...
Demokracja nie może się sprawdzić. Wszędzie są matematycy, wieśniacy i zwierzęta – tak więc demokracja, teoria oparta na założeniu, że matematycy i wieśniacy są równi, nigdy się nie sprawdza. Mądrości nie można sumować – jej maksimum mierzy się mądrością najbystrzejszego członka danej grupy.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
wysokie stężenie fosforu i potasu może przyśpieszyć zakwitanie roślin oraz kwitnięcie.

Jednak wydaje mi się że u Ciebie było to uzależnione nasłonecznieniem/zaciemnieniem...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 128 / / 0
Właśnie to miałem na mysli pisząc o stanowisku. Fotoperiod dla wszystkich roslin wykazuje wachania o 45 minut, nie wiecej :) A podejrzewam że nawet mniej :)
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: adzioMGW »
Jak nazywa się ta odzywka czy coś, do tych róż ?
Znalazłes to opakowanie ?
A tak wogóle to jak duże są te rośliny ? Kiedy je wysadziłeś ?
Uwaga! Użytkownik adzioMGW nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / / 0
Opakowanie chyba wyrzucilem. Ale powiedzialem babce w sklepie, ze chcę nawóz do przyspieszenia kwitniecia róż i mi to dała, więc powinno zadziałać. I z tego co pamiętam rzeczywiscie miał ograniczona zawartośc azotu a podniesiona fosforu i potasu :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).