twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Witam.
Jestem bardzo zaniepokojony gdyż jakies owady lub coś podobnego zjada mi kwiatki.
Dziś pod lisciem znalazlem czarnego robaka. Wiecie co powoduje takie zniszczenia?

Proszę o pomoc.

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007 przez D25, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik D25 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
szkoda że nie dałeś zdjęcia robaka którego znalazłeś

ale mimo to kup jeden z preparatów: Talstar, Decis, Karate, Mospilan i popryskaj rośliny
Stężenie na etykiecie
Preparaty dostepne w kazdym ogrodniczym w niewielkich opakowaniach
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: D25 »
Tak też zrobiłem czekam na efekty :-D

Dzieki, Pozdrawiam ;-)
Uwaga! Użytkownik D25 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
zalecane jest powtórzyc oprysk po 7-10 dniach

jesli ci zostalo preparatu
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: D25 »
A czy np. dzeszcz nie zmywa oprysków? Po dziś u mnie delikatnie kropi.
Kupiłem Talstar 5ml dawkuje 0,5ml na 1 l wody więc wystarczy na troche.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
dlatego tez (m.in.), musisz powtórzyć zabieg po 7 - 10 dniach
ODPOWIEDZ
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.