pozostale 2 wyglądają zdrowo i DP#1 też które mam w boksie,
ten od początku mial czerwonawe łodyżki przy liściach, potem konówki liści zaczeły blednąć,
potem pożółkły i nawet taka wypalona dziurka się zrobiła i zakrecil sie lekko do góry, a drugi jest wiodki bardzo co widać na zdjęciu oba zwisają, zaczalo sie to dziac jak zaczalem nawozić dawalem troszke ponad pół dawki z opakowania na poczatku FLOROHUMUS (pryskalem po lisciach:/ ) a potem biohumus i też mi sie zdarzylo prysnąc...
teraz ją przesadzilem do innej doniczki w ktorej mam mieszanke z ziemi torfu perlitu i dolomitu, wczesniej byl perlit i ziemia...moze przenawiozlem chociaz male dawki dawalem ttylko ze pryskalem po lisciach?:/ a jeszcze przy przesadzaniu lekko mi się posypały delikatnie listki dolomitem ale wytarlem delikatnie chusteczką a potem spryskalem i znowu wytarłem.
Pojawiły się malutkie zóltawe kropeczki na lisciach
Wszystko dzieje się na pierwszym pietrzę na tych pojedynczych ostrych reszta wygląda OK
CO MAM ZROBIĆ?? proszę pomóżcie
a Tu zdjęcia:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Tylko ten taki jest reszta jest zdrowa, przynajmniej tak wyglada, doniczka do ktorej przesadzilem jest napowietrzana CO2 i powietrzem z pompki
Zrobiles blad z tymi humusami. W pierwszych tygodniach nie nalezy podlewac z nawozem. A kategoryczny blad to pryskanie zraszaczem z nawozem, wode z nawozem sie wylacznie wlewa do doniczki, nie pryska.
A kategoryczny blad to pryskanie zraszaczem z nawozem, wode z nawozem sie wylacznie wlewa do doniczki, nie pryska.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Ale DP#1 który rósł najszybciej, dlatego postanowilem ze moge mu dac wiecej nawozu...ma blado zielone liscie....ziemie już przepłukałem i nowe pietro rośnie też miejscami bladozielone...rośnie troszke wolniej ale narazie rośnie...dam mu czas i dam se spokoj z nawozami na miesiac conajmniej chyba :)
No tamto co się stało to bylo na bank przez pryskanie nawozem bo wylalem tez nawoz na młodą choinkę na ogrodzie i z młodych pęków wszystkie siły zyciowe wyparowaly (młodę pęki zwisaly jak nitki).
Jak myślicie DP#1 ma szanse wrócić do siebie? mam coś robić żeby mu pomóc czy lepiej dac sobie spokój? :P
Pozdrawiam
No tamto co się stało to bylo na bank przez pryskanie nawozem bo wylalem tez nawoz na młodą choinkę na ogrodzie i z młodych pęków wszystkie siły zyciowe wyparowaly (młodę pęki zwisaly jak nitki).
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
A na cinnamona pryskalem zgodnie z zalecanymi dawkami do pryskania dolistnego
(to głupie ale chyba nie moglem sie doczekac kiedy bede mogl nawozic i pewnie dlatego musialem spryskac- teraz mnie to nauczylo i bede uwazał)
To samo robiłem z DP#1 tylko na niego lalem wiecej....jak zobaczylem co sie dzieje to przeplukalem glebe i jest taki bladawy na lisciach wzrost sie spowolnil ale poki co rosnie, ale wolniej...teraz juz sama wodą...
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.