Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Mała historyjka z pytaniem na koniec.

Mam 31 lat. Jointy (skuna) palę od ponad 10 lat regularnie (znaczy codziennie). Od 4 lat palę 10g/tyg.
Generalnie uwielbiam jointy i jak dotąd nie planowałem nigdy przestawać palić. Dobrze mi z nimi i nie wyobrażam sobie dajmy na to wieczorów po robocie na trzeźwo bo oczekuję codziennie jakiejś rozrywki. Zresztą lubię ten stan lekkiego zawieszenia i tyle.
Problem mój jest innej natury. Ostatnio zdałem sobie sprawę że nie mam praktycznie popędu płciowego… wcześniej jakoś nie zdawałem sobie z tego sprawy… nie mam takich potrzeb… :/ Kiedyś miałem totalne ciśnienia z tym związane, potem jakoś ucichły i teraz zdałem sobie sprawę że pozostały one we mnie tylko w malutkim stopniu. Dlaczego nagle tak sobie z tego zdałem sprawę? Nie wiem…. Po prostu nagle to do mnie dotarło… może to wiek? …. Potrzeby zakodowane genetycznie? …. Samotność uczuciowa? …. Chęć posiadania kogoś bliskiego? …. Nie wiem…
Nadmienię także że seksu w ogóle nie uprawiam, niby mam na niego ochotę ale jak jest na wyciagnięcie ręki to jakoś mnie odrzuca. Jeszcze z 5 lat temu tak nie było. Dlatego pokusiłem się o stwierdzenie że to chyba przez moje ulubione „hobby”…
Nawet zacząłem wierzyć w broszuki z których śmiałem się kiedyś rubasznie, a które to mówiły że marihuana obniża poziom testosteronu i potencję.

Reasumując mam pytanie do heavy palaczy z długoletnim stażem, znaczy ludzi którzy pala dziennie min 1g od paru dobrych lat. Weekendowych i przygodnych palaczy prosił bym o nieudzielanie się bo wogóle mnie nie interesują wasze historie.
Jakie macie własne odczucia i spostrzeżenia co do własnego popędu płciowego przy takiej ilości palenia?

Nadmienię tylko że nie jestem żadnym menelem bez życia tylko normalnym kolesiem który się generalnie kobietą podoba, skończył studia, pracuje, dobrze zarabia i jest w wyśmienitej kondycji fizycznej bo uprawiam dużo sportów (drugie hobby po jointach ;) )

Przyznam że mimo iż jestem pewien że to przez jointy dorobiłem się tego niskiego popędu i chciał bym to zmienić, nie sądzę żebym był w stanie zerwać z nałogiem… nie przypuszczałem że tak można się uzależnić psychicznie…Przerażające. Zawsze uważałem że palenie nic mi nie szkodzi i mogę zapodawać ile chcę. Niestety czas pokazał inną stronę medalu…

Jebane życie…. I tak źle i tak niedobrze…. max
  • 803 / 8 / 0
Cos w tym jest...
Wydaje mi sie ze to nie chodzi o poped a moze i tak? :rolleyes: Nie chce ci sie bajerowac i myslec, bo mozesz spokojnie sie zjarac w domu i zapomniec o tym wszystkim. Taka prawda, nie ma co sie oszukiwac ziele rozleniwia, z czasem mniej lub bardziej sie ograniczasz w ktoras strone. Mialem podobnie, chodz nie w takim stopniu i miedzy toba jest 10lat roznicy...

Ogranicz bake przez 2tygodnie, moze zobaczysz roznice zacznie ci brakowac czegos w zyciu, czegos czego wczesniej nie mogles zauwazyc, bo bue chciale czy ci sie nie chcialo ;-)

ps.
nie uwazam sie za hevy upalacza z wieloletnim stazem (a moze juz moge sie za takiego uwazac? Na pewno 4lata nie jaralem po min 1g dziennie...) jednak mysle ze wiekszosc pozytywnych aspektow ziela poznalem tak samo jak ujemnych...
pzdr
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Ja biorę kodę prawie codziennie i też mi się jakoś ruchać nie chce. Nawet konia nie musze walić, hahaha.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Po zielu tak masz? Staaary, co bym nie wzail to wlsnie thc ratuje, pierwsze slysze ci powiem, zeby tak bylo. Naprawde, jaram dlugo i namietnie i jezeli chodzi o te sprawy to gandzia mnie nigdy nie zawiodla. Chociaz musze jakas przerwe zrobic bo juz mnie prawie nie lata.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2007 przez P-paranoi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Po opiatqch???
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
ja tez jaram dzień w dzień po pare razy w dzień no i też zauwazyłem znacznie mniejszy popęd ;] nie jest to jakiś znaczny spadek ale kiedyś było w tej kwesti lepiej no ale chÓÓj sie jara sie ma ;-) :-)
Maisssterrr qrwy
  • 3523 / 56 / 0
Och misiaczki tutaj was zdziwię. Palenie w systemie Matadora oczywiście prowadzi do spadku produkcji testosteronu, hormonów LH , FSH a co za tym idzie popędu, ilości i jakości nasienia. MArihuana w małych ilościach działa jak afrodyzjak, pobudza wydzielanie testosteronu, pozwala przedłużyć stosunek i zwiększyć doznania. Przy dużych ilościach odwrotnie.
Matador wiem ze nie chcesz przestać palić więc na dzien dobry kup cynk i tribulus terrestris. Powinno pomóc. Możesz zbadać też poziom teścia napewno będzie niski.
Dziwi mnie brak dyskusji na temat afrodyzjakalnego działania maryśki, toż to istne cudo w "tych sprawach"
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 749 / 5 / 0
Istne cudo w tych sprawach, nie pozwala przedłużyć stosunku za bardzo, a nawet go skraca.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2007 przez korkorio, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm broken.
  • 17 / 2 / 0
Ja paliłam długo, dużo i namiętnie i miałam zupełnie inaczej niż MataDor ale może to kwestia płci... W każdym bądź razie zamiast zaniku popędu miałam coraz większy i większy :blush: aż do tego stopnia, że mnie to po prostu męczyło <_< A że nie miałam wtedy faceta ani najmniejszych zadatków na puszczalską panienkę musiałam ograniczyć palenie bo bym się wykończyła ;-)
Zresztą, z tego co zauważyłam, żaden narkotyk nie zmniejszał mojego popędu (chodzi mi tu o długie używanie), a czasem wręcz przeciwnie.
Tak więc - współczuję panowie :rolleyes:
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MataDor »
Ok. Jak dotąd od 19roku życia nie trzeźwieję. Jeśli coś dało się spalić i odlecieć to na bank to paliłem.
Zdałem sobie sprawę że z gorszego gówna niż batony wyskoczyłem już w życiu więc i tu sobie dam radę.
Dlatego powziąłem decyzję że daję sobie minimum pół roku na otrzeźwienie i zobaczenie jak było po „drugiej stronie”, bo nie mam pojęcia…. zapomniałem… :/
Będzie ciężko ale w końcu jakby co i tak mogę jarać całe życie do usranej śmierci.
Niestety nie umiem i zazdroszczę ludziom którzy są w stanie palić od okazji do okazji. Jak palę to na całego. Lubię nieustający stan lewitacji.
Dlatego nie jestem w stanie ograniczyć palenia tylko musze je wyeliminować na czas nazwijmy to „eksperymentu z własnym popędem” ;)
Dziękuję paru osobą za konkretne info.
Szczególnie co do cynku i tribulum terrestris.
Czy to drugie przypadkiem to nie jakiś steryd albo inny syf zmieniający hormony?

W sumie jestem miło zaskoczony że coś takiego uruchomiło się we mnie (znaczy taka potrzeba) i stało się pierwszym impulsem w moim życiu który w ogóle postawił przede mną możliwość rozważenia przestania palenia jonitów. Co dotąd było abstrakcją.
Pozdrawiam i życzę wysokiego libido i poziomu testosteronu ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.