twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
witam mam roslinke "no name" od jakis 3 tyg jest na foto. 12/12 i nie kwitnie:/ ani jednego wloska nie ma nawet nie jestem pewien czy to samiczka bo paczki jezeli wogole sa to strasznie male i nie widac co to jest:/ jaka moze byc przyczyna?? czy to moze tendencja tego gatunku ze pozno zakwitnie??
Uwaga! Użytkownik CamiL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
a nawozisz ją czymś?
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
3 tygodnie troche dlugo, ja spotkalem u siebie ze zakwitla po 2 tygodniach (naogol facet zakwita pozniej ale nie koniecznie) hm sprawdz timer, u mnie kiedys padl i swiecilo 24/0 h. Jak z kondycja rosliny?
  • 1736 / 18 / 0
-zaciemnienie nie jest całkowite
-za dużo azotu
- za krótki weg

to mogą być jedne z przyczyn/przyczyna...

Pozdrawiam
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CamiL »
no leje jej biohumusa, weg tez miala wystarczajacy, z zaciemnieniem to jest tak ze sa male szparki w boxie przy dzwiczkach ale nie sadze ze to ich wina. nie wiem zobacze co to bedzie:]
Uwaga! Użytkownik CamiL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
nie otwieraj boxa jak rośliny mają noc...

jeśli to nie przez to to naprawde niemam pojęcia ocb...
musiales gdzieś popełnić błąd albo niemasz wcale trawy, albo to jest jedna z odmian outdoorowych ktore musza miec niby 8 tyg wega (maroc naprzyklad) ale niewiem oco w tym chodzi.

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
no leje jej biohumusa
A ten biohumus to jakie stosunki pierwiastków ma? Może to wina zbyt dużej ilości azotu, a zbyt małej potasu i fosforu?
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: baru »
Jaki jest potrzebny stopień zaciemnienia?? To chyba podstawowe pytanie, ale nigdzie nie znalazłem. Czy chodzi o taką ciemność całkowitą, w której nic absolutnie nie widać, czy zwykła nocną ciemność? Bo w nocy jednak coś widać, nawet z dala od miasta, świeci w końcu księżyc, gwiazdy, delikatną poświatę ma atmosfera...

Pytam z ciekawości.

Do CamiL:
https://hyperreal.info/fotoperiodyzm
Jak dla mnie to kwestia tych niedomkniętych drzwiczek. Uszczelnij i czekaj co się stanie.
______________________________________________________________________________________
Teraz dopiero zauważyłem datę ostatniego posta :-p
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
i w pełni jest wiele jaśniej niż w nowie (pod warunikiem, ze nie ma chmur :-p )
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: baru »
Czasem podczas pełni jest prawie tak jasno jak w dzień! (taki burzowy :-p ) Jeśli zaburza to fotoperiod to tylko na kilka dni. A potem z powrotem na tryb kwitnienia? Ja tak rozumuję, ale chciałbym żeby się wypowiedział ktoś na temat tego stopnia zaciemnienia, kto coś wie, bo ja nic :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.