Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Growbox prędzej do wysiewu z nasion dużych ilości, bądź dla roślin króre potrzebują wysokich terperatur, mocnego światła bądź dużej wilgotności.
pudełko po tv, kawałek panela podłogowego, duza kwadratowa podstawka, świetlówka, wentylatorek z procesora.
Pudło ustawiłem w kącie pokoju zrobiłem otwór na wentylator umieściłem i podłączyłem pod zasilacz, pudło wykleiłem białym papierem, na spod postawiłem podstawke w którą włorzyłem wilgotny ręcznik, do panela przyczepiłem świetlówke, salvie umieściłem w pudełku panel ze świetlówką połorzyłem na wieszku,świetlówka wytwarza małą temp. więc nie ma co się obawiać o (fire) góre przykryłem materiałem zeby światło nie przeswitywało. i git działa jak trzeba.
pozdrawiam.
Schemat:
[ external image ]
Potrzebujesz:
Karton
Taśmę klejącą (!)
folie aluminową lub ew biała farbę, biały papier (ale folia nie śmierdzi, nie potrzebuje schnąc wiec ja jestem za tym rozwiązaniem ;) )
Źródło światła
Wiatraczek z komputera (wyciagający powietrze)
Ewentualnie możesz też uzyć:
Kawałek sztywnego kartonu lub dykty
Coś na czymn połozysz dykte np pudełko po butach lub kilka nieuzywanych ksiązek
No i przyda sie też troche wyobraźni.
Nie bedę sie rozwodziła nad sposobem zamontowania lampy bo tu dużo zależy od tego jakie oswietlenie zastosujemy. Nie ważne co z tym zrobisz ważne zeby sie trzymało, możesz przykleic, przykręcic, zawiesić lub poddac działaniu pola antygrawitacyjnego ;)
Katron obklejasz taśmą klejącą, białym papierem lub malujesz na biało. Jak masz dośc mocne światlo to w sumie może sie obejśc bez tego.
A ta dykta i podstawaka to jak chcesz regulowac wysokość rośliny od światła, potem jak urośnie troche obejdzie sie bez tego. Jak nie chcesz to nie musisz tego robić ale u mnie na poczatku uprawy akurat sie przydało.
Możesz też pozmieniać cos według własnego uznania, zupełnie obojetne jak to zrobisz byle spełniało swoja funkcję..
A o doborze oświetlenia masz w wątku o uprawie kilka postow, nie ma co się powtarzać.
Ja bym radził jej robić na dzień lekką wilgoć, a na noc otwierać boxa. No chyba, że ten wentylatorek ma tworzyć naprawdę delikatny przepływ powietrza. ;)
obin pisze: wentylacja w boxie musi byc niezaleshnie od tego co tam rosnie
obin pisze: tu nie chodzi o to czy przezyje roslinka tylko o to w jakim stanie przezyje
obin pisze: moj sie odpala w "nocy" co 30min na 15min zeby tylko wymiana CO2 byla i jest git
obin pisze: napewno bedzie lepiej rosla jesli bedzie stale dostarczana nowa dawka co2
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.