Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Już od dawna nurtuje mie pytanie, czy możliwe jest odzyskanie, bądź znaczne polepszenie pamięci po odstawieniu palenia? No i oczywiście w jakim stopniu możemy się tego spodziewać.
Uwaga! Użytkownik borixon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pocisk »
No przeciez jak przestajesz palić to pamięć powraca do normy tyle że nie tak odrazu, im częściej palisz tym dłuższą przerwe musisz zrobić. Ja paliłem po kilka razy dziennie gdy ograniczyłem palenie wszystko powrociło do normy, w tym miesiącu paliłem tylko raz i pamięć jest ok
Uwaga! Użytkownik Pocisk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Pale duzo i jakos nie zauwazylem wiekszych problemow z pamiecia. Przynajmniej taka mam nadzieje :D
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Po długich ciągach miewam kłopoty z koncentracją, pamięcią, kojarzeniem i w ogóle... z myśleniem. Ale już po kilku dniach przerwy, wszystko wydaje się wracać do normy i zaczynam funkcjonować normalnie.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
A, no - po kilkudniowym jaraniu non-stop to jestem w ogole nie do zycia, ale to juz zupelnie normalne :)
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
Generalnie, to nie wydaje mi się, żeby pamięć była jakoś mocno upośledzona. Oczywiście w momencie jak jesteś spalony to nie ma pamięci w ogóle, ale na drugi dzień wszystko jest ok. Przynajmniej ja tak mam. Palę od czasów liceum i teraz jestem na 4 roku bez wiekszych problemów, a miałem czas kiedy paliłem prawie codziennie. Przed egzamem robisz tak ze 3 dni przerwy (zresztą tak nakazuje rozsądek) no i nie ma problemów. Tak ja myślę i wnioskuję z własnego doświadczenia :)
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KONDZIKone »
zdarza sie...pamięć szwankuje ale tylko czasowo...odbudowywuje sie ;)) takzwane dziury w mózgu...czasami przeszkadzają...ale po mega ciągu jak dasz sobie spokój na miesiąc -2 z codziennym jaraniem to wraca ...
(oczywiście nie mówie żeby nie jarać miesiąc -2 bo tak sie nie da:P tylko żeby sobie jarać tak raz w tyg albo 2 w miechu:P)
  • 88 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pocisk »
naszczęście te dziury nie są prawdziwym ubytkiem w mózgu jak w przypadku alkocholu albo siupy
Uwaga! Użytkownik Pocisk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Jak się pali codziennie to pamięć siada tak, że nie wiemy jaki jest dzień. A jak się odstawi to za kilka lat murowany alzhaimer dlatego trzeba palić do oporu aby szare komórki cały czas były na podtzrymywaczach wtedy dużo myślimy i rozkminiamy gdzie i jak załatwić palenie dlatego musk pracuje :-D i bedzie dobrze do konca zycia :-D
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grabarz »
Tak na przyszłość. Myślę, że nikt na to pytanie odpowie. a) brak badań, b) sprawa całkowicie indywidualna. Jeżeli widzisz u siebie jakieś znaczne pogorszenie to lepiej odpocznij do czasu kiedy nie będziesz musiał juz się uczyć:/
Uwaga! Użytkownik Grabarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.