Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Co jest z takim przypadkiem kiedy założe jakąś małą plantacje i jak będzie przypał, że znajdą u mnie susz konopi albo zauważy policja, że "opiekuje sie nimi" i im powiem że ja te krzaczki tylko znalazłem, wiem co to jest, ale nie wiedziałem ze za zbieranie nie uprawianych przez siebie krzeczków jest przestępstwem??
Co myślicie o wciskaniem takiego kitu??
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Clay »
Litości ; /.
Uwaga! Użytkownik Clay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anatol »
24 h jak nic, a jak się nie przyznasz to i tak Ci dojebią paragraf...
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba »
heh, z czego jak z czego, ale z plantacji w taki sposob sie nie wytlumaczysz
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
z worka moze bys sie tak wytlumaczyl, ale nie z kilku (nastu) krzaczorow.

to juz grubsza sprawa
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Rastuch pisze:
z worka moze bys sie tak wytlumaczyl, ale nie z kilku (nastu) krzaczorow.

to juz grubsza sprawa
no ale jak im wkręce że znalazłem krzaczki i tylko sobie kawałeczek listka se urwałem
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
To kurwa skąd ten susz? Znajdując uprawe powinienies poinformowac niezwłocznie o tym policje, jezeli tego nie zrobiłes wszedłes w posiadanie znacznej ilosci konopi indyjskich z ktorych mozna uzyskac susz. Dojebią ci posiadanie i handel a na dokładke utrudnianie sledzwtwa, bo po jakims czasie na pewno sie okaze ze oni tej plantacji szukali od miesięcy. Człowieku czy ty w ogole nie myslisz? nastepny tak bezmyslny post poleci do smietnika.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
To nie tak tentypie. Po pierwsze to prawdopodobnie dochodzenie a nie śledztwo nie przyzna to gówno mu zrobią. Co innego jeśli przedstawią dowody, a mogą być nimi:
- wcześniejsze ślady twojego obuwia w pobliżu uprawy
- przyłapią cię na pielęgnowaniu krzaczków
- w inny sposób udowodnią uprawę(przed ścięciem jeszcze nie posiadanie)
no i jak zawsze królowa dowodów(bez aluzji personalnych) "PRZYZNAJ SIĘ TO CIĘ WYPUŚCIMY" i na to nabiera się większość szczyli, szczególnie po straszeniu, że dowiedzą się rodzice, szkoła, babcia i sąsiadka.
Jeżeli będziesz ścinał krzaczory to już po tobie. Powyższe wskazówki traktuj jako obowiązujące jeśli tylko sobie wokół krzaczków chodzisz. No i w końcu prezesie susz czy uprawa bo to dwie rózne sprawy . Jeśli za to roślinki są młode to spokojnie możezsz powiedzieć,ze to konopie przemysłowe.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Drogi wildzie :D Otóż jezeli pan prezes powie ze to konopie przemyslowe to poproszą o pisemko od wojewody, a pozatym badania wykaża ze to ganda rekreacyjna. Pozatym kto mu uwierzy ze znalazł tak ot sobie wypielęgnowaną gande, a dowody się znajdą. Moze i wtedy przekoloryzowałem, ale miałem stycznosc z prawie identyczną sytuacją i kolo dostał ładny wyroczek. Nie ma co ryzykowne posuniecie, pozatym pieski jak to pieski mogą częsciej obwąchiwac teren nim zaszczekają, a wtedy to juz przerypane. Najwazniejsze to nie chwalic sie takim pomyslem, nigdy nie wiadomo gdzie kabel łączy się z KP. Ryzyk fizyk albo bedzie git, albo wtopa, a jak bedzie wtopa to juz pieski zadbają o odpowiednie dowody, wszak idiotami nie są, mimo powszechnego debilizowania przez społeczenstwo policji.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.