ja juz mam za soba jakies tam represje z ustawy o przeciwdzialaniu narkomani ale glownie nie o to mi chodzi. ale to puzniej. zatem dowiedzialem sie ze dwoje kolesi rozjebalo sie na mnie. o handel. sa malolatami, jeden pogonil mnie na 10 gram drugi na 70 gram i do tego ze udzielilem mu JEDNEJ lufki z marihuana. obydwaj malolaci (zbrodnia). ukrywalem sie pare dni potem sie sam zglosilem na policje. wczesniej znalazlem adwokata i spytalem czy sie przyznawac itd. powiedzial mi ze do mniejszej ilosci zebym sie przyznal tak tez zrobilem. nie skladalem zadnych wyjasnien. na nastepny dzien jak sie zglosilem posiedzenie sadu noi wwalenie na sanki na 3 miesiace. potem sad nie uchylal aresztu i przedluzyl mi o 2 miesiace (sad okregowy).ale rozprawe mialem na 22 grudnia. (po 3 miesiacach , 6 dniach). wchodze na rozprawe i adwokat mowil zebym sie przyznal do wszystkiego :o myslalem ze chce mnie wjebac na pake ale powiedzial ze dosatne zawiasy 2 na 5 wiec sie zgodzilem. (startowalem od 3 do 15 lat ) noi wyszlem wjebali mi grzywne 2500 zl. kuratora :)
tak wiec mam pytanie czy teraz zeby wyjechac za granice musze pisac prosbe do sadu o to zeby mi pozwolil wyjechac czy do kuratora ? i czy jak wyjade to musze co jakis czas sie stawiac tutaj zeby porozpawiac z kuratorem ? narazie pozdro
mam pytanie i prosze o odpowiedz kogos kto sie na tym mniej wiecej zna, mianowicie chodzi o to ze dzisiaj dostalem pismo z Sadu:
ZAWIADOMIENIE
Sąd Okregowy zawiadamia Pana ze apelacja zlozona przez prokurature rejonowa w xxxxxx od wyroku z dnia xx.12.2006 zostala przyjeta i przeslana z aktami Sądowi Apelacyjnemu w Krakowie
co to moze znaczyc ? czy jest raczej dobrze czy raczej zle ? wogole nie wiem co to jest bylbym wdzieczny za odpowiedzi
3majcie sie
Jeśli tak to chyba sąd zgodził sie przyjąć to o co apelowałeś, więc rozpatrzy sprawe ponownie
Jean Cocteau
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
arahael pisze: ...apelacja zlozona przez prokurature rejonowa...
Jeżeli tak to kurwik może mieć racje.
Bo od tego są oni, od tego oni są, od tego są! (prokuratorzy) ;-)
Jean Cocteau
Nawet ostatnio typ ma sprawe o zniszczenie jakiegos mienia i sie sadzi z typem to dostal zakaz opuszczania kraju ale na Ukraine bez lipy wjezdza i wraca :-p (to przeciez nie UE)
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy
- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.