Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Co Wy na to??
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Przyznam ci sie prezesie ze nie bardzo rozumiem ten rysunek, ale to moze daltego ze pije dopiero poranna kawe.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 884 / 31 / 0
Mało zabawne.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
what the fuck ?!?

kurwa, widzac temat, myslalem ze jakas powazna dyskusja, klikam, a tu malo zabawny, niezrozumialy rysunek (ten koles beka dymem z gandy czy co kurwa? :-/ )
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 118 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Camilleri »
Olać komiks, mnie też nie śmieszy, ale temat jest dobry.

Ciekawy jestem waszego stanowska w sprawie legalizacji narkotyków i nie chodzi mi tu wyłącznie o ganje (o tym było już naprawde wiele dyskusji), ale o twardsze narkotyki.

Ja nie mam jednoznacznej postawy w tej kwestii.....

pozxr
Uwaga! Użytkownik Camilleri nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
co przemawia za legalem?
Zależy gdzie. W polsce - nic. Skonczcie z ta legalizacją, zacznijcie walczyc o własny uzytek. Wieksze prawdopodobienstwo ze wprowadzą WU niz legal. JEszcze jakby było zrobione na wzór jednego z naszych zachodnich kompanów (niemcy chyba, ale pewien ne jestem) ze jak sie posiada do np 5g zielska to policja nie ma prawa wypytywac skąd, jak i po co, byłoby naprawde git. Legalizacja jest naszemu panstwu w obecnej sytuacji najmniej potrzebna, walczymy o wolnosc słowa, bo niedługo IV RP nam zabierze prawo do tego. I nie badzicie takimi egoistami, skoro 90% polaków jest przeciw, to dlaczego ich kosztem uszczesliwiac reszte? WU i sprawa jasna. Oni zapomną czybciej, a nas nikt nie pokara za jointa.
Legalizacja nie jest lekiem, jest zaakceptowaniem pewnego stanu rzeczy. Państwo wprowadzające legalizacje, musi miec społeczeństwo które to akceptuje. Widzicie to w Polszy? Bo ja nie. I serdecznie pierdole argumenty ze zielsko jest takie swietne. Gówno prawda. To ze zielsko jest cudem i ogólna gloryfikacja zielska w niektórych grupach, jest dla mnie tak samo idiotyczne jak stwierdzenia przeciwników, jeden blant i nie wiesz co robi, wyskakujesz z okna. To zakrawa o śmieszność.
Co do twardych... na pewno heroina powinna być dostępna dla cpunow w szpitalu, czyste igły, towar itp itd. Zamiast legalizować takie twarde jak amfetamina, lepiej ulepszyc system pomocy takim osobom. Dla twardych jestem za pomoca państwa, przez udostępnienie H w szpitalach, albo przez rozbudowe programów pomocy uzaleznionym.
Legalizacji w Polsce zdecydowane nie. Nic na siłe, moze kiedys ludzie zrozumieją ze jest to osobisty wybór kazdego i nie mozna go ograniczac. Hah teraz to brzmi jakbym postawił 2 przeciwne sobie tezy. Po prostu staram się spojrzec na ten problem nie tylko jako użytkownik, ale tez jako obywatel badz co badz rygorystycznego państwa.Tam gdzie sa warunki - tak, w polsce takowych nie widze, wiec mowie nie.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 803 / 7 / 0
Dobrze powiadziane...
Tylko ja nawet nie wiem jak zabrac sie do tego tematu <_< Jedynie kanaba... Od czegos trzeba zaczac, jakby nie bylo.

Odnosnie rysunku...
tępy, tępy...
coś w stylu:
x: dlaczego nie lubicie policji?
y: bo jebac policje i konfidentow proste kurwa HWDP!

i temat sie zamyka
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: ice77 »
Ewentualna legalizacja powinna być poprzedzona rzetelnym badaniami w naszym kraju, nie wystarczą badania z zagranicy. Skoro nasi naukowcy się tego nie podejmują to tym bardziej swobodne użycie jest niedopuszczalne. Na razie
Uwaga! Użytkownik ice77 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
[ external image ]

Np : tworczosc takich ludzi jak Marley ;) nic dodac nic ujac ............
"There are things known and there are things unknown, and in between are the doors. "
  • 141 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomakin »
ciapciakowaci jestescie, mnie ten obrazek rozwalil na dobre 10 minut :D wlasnie przez to ze jest taki kretynski, hyhy
ODPOWIEDZ
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.