Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
kurwa, widzac temat, myslalem ze jakas powazna dyskusja, klikam, a tu malo zabawny, niezrozumialy rysunek (ten koles beka dymem z gandy czy co kurwa? :-/ )
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Ciekawy jestem waszego stanowska w sprawie legalizacji narkotyków i nie chodzi mi tu wyłącznie o ganje (o tym było już naprawde wiele dyskusji), ale o twardsze narkotyki.
Ja nie mam jednoznacznej postawy w tej kwestii.....
pozxr
Zależy gdzie. W polsce - nic. Skonczcie z ta legalizacją, zacznijcie walczyc o własny uzytek. Wieksze prawdopodobienstwo ze wprowadzą WU niz legal. JEszcze jakby było zrobione na wzór jednego z naszych zachodnich kompanów (niemcy chyba, ale pewien ne jestem) ze jak sie posiada do np 5g zielska to policja nie ma prawa wypytywac skąd, jak i po co, byłoby naprawde git. Legalizacja jest naszemu panstwu w obecnej sytuacji najmniej potrzebna, walczymy o wolnosc słowa, bo niedługo IV RP nam zabierze prawo do tego. I nie badzicie takimi egoistami, skoro 90% polaków jest przeciw, to dlaczego ich kosztem uszczesliwiac reszte? WU i sprawa jasna. Oni zapomną czybciej, a nas nikt nie pokara za jointa.
Legalizacja nie jest lekiem, jest zaakceptowaniem pewnego stanu rzeczy. Państwo wprowadzające legalizacje, musi miec społeczeństwo które to akceptuje. Widzicie to w Polszy? Bo ja nie. I serdecznie pierdole argumenty ze zielsko jest takie swietne. Gówno prawda. To ze zielsko jest cudem i ogólna gloryfikacja zielska w niektórych grupach, jest dla mnie tak samo idiotyczne jak stwierdzenia przeciwników, jeden blant i nie wiesz co robi, wyskakujesz z okna. To zakrawa o śmieszność.
Co do twardych... na pewno heroina powinna być dostępna dla cpunow w szpitalu, czyste igły, towar itp itd. Zamiast legalizować takie twarde jak amfetamina, lepiej ulepszyc system pomocy takim osobom. Dla twardych jestem za pomoca państwa, przez udostępnienie H w szpitalach, albo przez rozbudowe programów pomocy uzaleznionym.
Legalizacji w Polsce zdecydowane nie. Nic na siłe, moze kiedys ludzie zrozumieją ze jest to osobisty wybór kazdego i nie mozna go ograniczac. Hah teraz to brzmi jakbym postawił 2 przeciwne sobie tezy. Po prostu staram się spojrzec na ten problem nie tylko jako użytkownik, ale tez jako obywatel badz co badz rygorystycznego państwa.Tam gdzie sa warunki - tak, w polsce takowych nie widze, wiec mowie nie.
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
Tylko ja nawet nie wiem jak zabrac sie do tego tematu <_< Jedynie kanaba... Od czegos trzeba zaczac, jakby nie bylo.
Odnosnie rysunku...
tępy, tępy...
coś w stylu:
x: dlaczego nie lubicie policji?
y: bo jebac policje i konfidentow proste kurwa HWDP!
i temat sie zamyka
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.