uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
Witam,
Na początku chciałbym podziękować Fubarowi i innym forumowiczom, za pomoc której mi kiedyś udzielili przy składaniu lampy http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=10891 widzę, że temat znalazł się nawet w Topie i jest oznaczony jako "Ważny" - bardzo mi miło, cieszę się, że ktoś docenił moją pracę i zaangażowanie. Mam nadzieje, że tamat okaże się komuś pomocny przy budowaniu własnej lampy (niekoniecznie takiej samej - może ona posłużyć jako baza do modyfikacji według własnych potrzeb i możliwości)

No, ale do rzeczy. Jak zauważyliście piszę w dziale "Outdoor" ...postanowiłem przenieść swoją plantację pod szkło, wiem że trochę na to zapóźno ale w chacie nie mam możliwości, zresztą ja nie o tym...

Piszę ten post dlatego, bo nie wiem jak odróżnić faceta od babeczki (wiem, że w "Podstawach" jest już temat "Płeć roślin" - ale nie wyświetla mi obrazków, więc taka pomoc na niewiele się zda.

Wrzucam fotki moich roślinek, proszę pomóżcie mi wyselekcjonować kobitki.

Z góry thx!

Roślinka nr 1 >>> [ external image ] [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 2 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 3 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 4 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 5 >>> [ external image ] [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 6 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 7 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 8 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 9 >>> [ external image ] [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 10 >>> [ external image ] [ external image ]

Roślinka nr 11 >>> [ external image ] [ external image ]

Trochę tego jest, będzie na długie zimowe wieczory :-D
Uwaga! Użytkownik Ariel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
nr.1 - raczej babka
nr.2 - tak samo
nr.3 - tak samo
nr.4 - facet
nr.5 - tak samo
nr.6 - tak samo
nr.7 - kobitka
nr.8 - tak samo
nr.9 - tak samo
nr.10 - tak samo
nr.11 - tak samo

gratuluje, sporo kobitek masz :) wszystko to jedna odmiana?
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ariel »
Rastuch, jesteś pewien? bo chce się pozbyć facetów i zostawić tylko kobitki.

...i na prawdę jest ich aż 8 (osiem)??? 8-( Powiem szczerze, że nie byłem na to przygotowany, myślałem o 4-5, dużo roboty teraz przy nich będzie :-/ Mam nadzieje, że mi się odwdzięczą :-D
wszystko to jedna odmiana?
- tak, Chrystal (jedynie nr 3 to White Widow - gratisik ;-) )
Uwaga! Użytkownik Ariel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
Teraz ja:)
1.baba
2.baba
3.nie widac za dobrze na tym zdjeciu. Tzn wogole i na jego podstawie nie stwierdze.
4.facet
5.facet
6.facet
7.baba
8.baba
9.baba
10.baba
11.baba
ŁADNIE:D powodzenia.
  • 31 / / 0
Okey, dzięki Rastuch i KOOOOŃu - już wycinam MANów ...żeby mi nie zgwałciły kobitek ;-)

Postaram się jeszcze sfocić numer 3 (wiem, że nic nie widać, ale zorientowałem się dopiero na chacie) - i to jeszcze moja Biała Wdowa :-D ...ale myślę, że wrzucił mi do paczki kobitkę.

Jeszcze raz dziękuje za okazaną pomoc i mam nadzieje, że pomożecie mi jeszcze z tą "trójką"

Pozdrawiam.

Ps. Czemu Fubar tak milczy? Coś się stało? Kiedyś pisał kilka postów dziennie a teraz jeden na kilka dni :huh: Szkoda, bo to wporzo koleś jest...
Ostatnio zmieniony 31 października 2006 przez Ariel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Ariel pisze:
Ps. Czemu Fubar tak milczy? Coś się stało? Kiedyś pisał kilka postów dziennie a teraz jeden na kilka dni ]

Teraz nie pisze w ogóle. Wsiąkł, jak wszyscy poprzedni moderatorzy :/
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="Night Garden"]
Teraz nie pisze w ogóle. Wsiąkł, jak wszyscy poprzedni moderatorzy ]

Chwila.. przecie jestem. nawet czasem coś wykasuje ;>
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 31 / / 0
No i jestem z powrotem :-D

Roślinki #4, #5 i #6 już wycięte i wiszą na "szubienicy" odwrócone do góry kwiatami (myślicie, że coś z tego będzie? :scared: )

A teraz poproszę Was jeszcze o zidentyfikowanie roślinki numer 3. Już nauczyłem się je doróżniać, babaczki wypuszczają coś co w ogóle nie przypomina kwiatów - białe "niteczki", a faceci normalne pączki kwiatów (często zwisające w dół) - wyglądają jak jajka :-D Pierwszy raz chyba każdy ma trudności z określeniem płci swojej roślinki, ale teraz już będę wiedzieć ;-)

Innaczej jest z roślinką #3, mam problem i potrzebuję porady bardziej doświadczonego farmera, przypuszczam, że jednak facet ale będę wdzięczny jak ktoś to potwierdzi/zaprzeczy, oto fotki:

Roślinka nr 3 >>> [ external image ] [ external image ] [ external image ]

Fubar - dzięki, że się odezwałeś ;-)
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
ja bym jeszcze chwilkę poczekał, na pierwszy rzut oka facet
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Roślinki #4, #5 i #6 już wycięte i wiszą na "szubienicy" odwrócone do góry kwiatami (myślicie, że coś z tego będzie? :scared: )
piszac,ze cos z tego bedzie masz na mysli czy bedzie kopac? z meskiego to tylko makumba, ale daje rade fest :D
Pierwszy raz chyba każdy ma trudności z określeniem płci swojej roślinki, ale teraz już będę wiedzieć ;-)
ja za pierwszym razem nie mialem zadnych trudnosci zwiazanych z odroznieniem plci. jak dla mnie, jest to bardzo proste, oczywiscie nie na samym poczatku, jak roslina wyposci pre-flowery, ale po jakims czasie jest to wrecz banalne :cool:
ja bym jeszcze chwilkę poczekał, na pierwszy rzut oka facet
popieram kruczego, raczej facet, chyba ze te banki to sa nasiona juz. ale mozliwe jest, zeby ta roslinka byla juz zaplodniona? otworzyly ci sie meskie kwiaty czy nie? jezeli tak, to mogly zapylic ta ww i ona juz nasiona wytwarza. ale pewny na 100% nie jestem...
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.