twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
Posty: 15 • Strona 1 z 2
  • 30 / / 0
suszenie
Nieprzeczytany post autor: cypis »
mam taki problem nie mam gdzie wysuszyc moich plancikow i chyba bede skazany na mikrofalowke.czy to oprocz smaku bedzie jeszcze mialo jakis negatywny wplyw na moje palonko oprocz smaku?a moze sa jeszcze jakies inne metody zeby szybko wysuszyc oprocz mikrofalowki?
Uwaga! Użytkownik cypis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Mikrofalówka to metoda jedna z najgorszych możliwych.Palenie straci część mocy,smak ,będzie także gryzło w gardło.Jeśli ma to być max express to polecam piekarnik rozgrzany do ok 70 stopni i czekaj kilkadziesiąt minut.W tym czasie sprawdzaj co 10 minut jego stan,ale to i tak nie to co prawdziwy curring.W ogóle to szybkie suszenie jest do dupy(każde)
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cypis »
a czy traci tez mase?


a ile czasu zajelo by suszenie w temperaturze pokojowej plus 2 wiatraki?i czy jeszcze mozna cos zrobic zeby przyspieszyc?
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2007 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik cypis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Tak ,straci na masie.Czas suszenia bardzo zależy od wilgotności w pomieszczeniu.Proponuję nagrzać pomieszczenie w którym będziesz suszył do ok 26 stopni i na to wiatraki.Myślę że najszybciej się wyrobisz w 4 dni jak dobrze pójdzie.Powtarzam jednak ,ze nie ma to jak prawdziwe suszenie i curring.Warto czekać.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cypis »
no juz mam miejscowke tak ze bedzie 26 stopni.czego uzywasz zeby nie jebalo?jonizatora?wystarczy jonizator?bo bede mial okolo pol kilo i musze pozbyc sie zapachu
dzieki
Uwaga! Użytkownik cypis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
no niestety nie ma tak latwo. sam jonizator nic nie da. najwazniejsze by box byl szczelny. do tego zrob filtr
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
czego uzywasz zeby nie jebalo?jonizatora?wystarczy jonizator?bo bede mial okolo pol kilo i musze pozbyc sie zapachu
brise electric ;) czy jak to sie tam pisze :P moze nie zabije zapachu, ale go troche zamaskuje. ja tak bede robil. tylko ze nie bede mial pol kilo...
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
I należy dodać , że zapaszek przy suszeniu nie jest większy od tego przy kwitnieniu.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
I należy dodać , że zapaszek przy suszeniu nie jest większy od tego przy kwitnieniu.
u mnie byl nawet mniejszy. dopiero po "rozerwaniu" topa czulo sie ten wyjebisty zapach :)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neither »
jak najlepiej przygotowac karton do suszenia ?

Zamontowac 2 wiatraki na przeciewko siebie i jeden ustawic, zeby wtlaczal powietrze do srodka, a drugi zeby wypychał je na zewnatrz ?

Pzdr
Uwaga! Użytkownik neither nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 15 • Strona 1 z 2
Newsy
[img]
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

[img]
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.