Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Jak sie przedstawia sytuacja w niemczech? Prosiła bym o link do odpowiedniej ustawy po niemiecku.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
linka do ustawy ci niedam ale czesto w reichu przebywam wiec ogolnie powiem ci ze sytuacja ma sie tam dosyc liberalnie jesli chodzi i zioło szczególnie na zachodzie niemiec (tam wlasnie bywam :) ).

Jak znajda u ciebie male ilosci to najczesciej konczy sie jakims smiesznym mandatem lub tylko rozmowa ale policja ma takze mozliwosc zrobienia ci gnoju czego uzywaja naprawde bardzo zadko ewentualnie jak beda ciebie nawijali 2-3 raz za to samo w krotkim odstepie czasu.

pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 5 / / 0
Wiem, ze w Berlinie legalnie mozesz miec przy sobie 10g marihuany.
Uwaga! Użytkownik rasta. peace love & unity nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 563 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
co? :O

fajowo :D
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
no.. kiedys w poslce tez tak bylo.. tylko nie pamietam maks. ilosci
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
supravires pisze:
Pół grama.

Na użytek własny.

W polsce byłby luz gdyby można było nosić legalnie chociaż jedno nabicie zioła, setke spida i np. 1 pigułę (na użytek własny).
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
szkoda ze czasy sie na gorsze zmieniaja a nie na lepsze. fajnie by bylo gdyby te 0.5g przy sobie moznabylo miec legalnie, tak jak kiedys. bez stresu itp. ale co zrobic. maja nas w dupie daleko.
Uwaga! Użytkownik rasta. peace love & unity nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fantazia »
No cóż policja sobie nami statystyki poprawia - łapią takiego "bandziora" co ma lufkę zgrzaną w kielni i już sobie w swoich notesikach notują, że kolejny "zły przestępca" złapany. Palących zioło przybywa, stukniętych policjantów też no więc w ogólnym zarysie skuteczność działania niebieskich mundurów wzrasta. Ot kurwa i polityka :nuts:
"Nie proś nigdy! Nie skomlij jak zwierz! Bierz, ja proszę ciebie, zawsze bierz!" F. Nietzsche
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: EjczUrinator »
byłem na Hanfparade w Berlinie, chyba trzy lata temu. i dostałem od prawnika taką ulotke, taki skrót co można czego nie można i jakie są kary. a4 pomarańczowy papier. jak znajdę to mogę coś przepisać/przetłumaczyć
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
codeine pisze:
supravires pisze:
Pół grama.

Na użytek własny.

W polsce byłby luz gdyby można było nosić legalnie chociaż jedno nabicie zioła, setke spida i np. 1 pigułę (na użytek własny).
A tam..za komuny to były czasy.Nieograniczone ilości.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?