Z góry dzięki.
Czy potok słów, mówisz: nie, jeszcze nie wiem!
Więc podejdź bliżej, niech Twój mózg opuści klatkę
Zrozumiesz wszystko kiedy poznasz moja Matkę"
niewiem moze masz jakies wyjatkowe warunki ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze po prawie 2 latach kielkownosc juz spada w dosc widoczny sposob.
Pozatym na og ludzie tez pisali ile nasiona moga lezec i napewn o bylo to o wiele mniej niz 10 lat.
Nawet seedsbanki trzymaja nasiona w lodowkach a im te nasiona w 3 lata schodza na bank.
pozdro
LeonardoDaVinci pisze: @wszelka wiedza...
niewiem moze masz jakies wyjatkowe warunki ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze po prawie 2 latach kielkownosc juz spada w dosc widoczny sposob.
Pozatym na og ludzie tez pisali ile nasiona moga lezec i napewn o bylo to o wiele mniej niz 10 lat.
Nawet seedsbanki trzymaja nasiona w lodowkach a im te nasiona w 3 lata schodza na bank.
pozdro
produkty trzymane w lodówce mają dłuższą żywotność tak samo jest z ziarnem mj.
nasionka trzymane w tradycyjny sposób w szafce (polecam w ciemnym miejscu) wysychają przez co kiełkowalność spada.
polecam jednak loddówke. ... jak wiadomo ziarna marihuany to nasiona oleiste które składają sie conajmniej z 15% tłuszczu.
produkty trzymane w lodówce mają dłuższą żywotność tak samo jest z ziarnem mj.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.