uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Więc tak, mam już pewne środki na budowę (głównie na HPS, którego już sobie upatrzyłem na aukcji) growbox'a. Ale niezdecydowałem się jeszcze z czego mógłbym go zrobić, prosze o jakieś rady, z czego wy robicie swoje? z góry THX.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rhyme »
Strzala. Tez dlugo mozdzylem nad tym swego czasu :) Ja uzylem najzwyklejszych listewek. Pozbijalem z nich stelaz ze sciagana gorna pokrywa i bez dna. Tylko tyl wzmocnilem plyta pilsniowa. Boki i gorna pokrywe obilem karimata, ale mozesz tez spokojnie przykleic ja do scianek jakas tasma. Plus jest taki ze wszystko jest bardzo lekkie i w razie czego smialo mozna przenosic. Rowniez montaz wentyli nie jest skomplikowany bo mozna pieknie otworki sobie docinac nozem i upychac wentyl w ta pianke, a jak ci cos nie spasi z ich ulozeniem to zmieniasz cala scianke bez problemu i juz :) Mozna tez obic kartonem i wykleic folia. Koszty niewielkie, montaz prosty takze mozesz pomyslec nad takim rozwiazaniem:)
Tak to wyglada: http://img47.imageshack.us/my.php?image=box26xj.jpg
Uwaga! Użytkownik rhyme nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 8 / 0
Witam!
Dawno nie odwiedzałem forum bo nie pozwala mi na to czas..;)
Więc tak, mam już pewne środki na budowę (głównie na HPS, którego już sobie upatrzyłem na aukcji) growbox'a. Ale niezdecydowałem się jeszcze z czego mógłbym go zrobić, prosze o jakieś rady, z czego wy robicie swoje? z góry THX.
Moim zdaniem wszystko zależy od tego jakie masz warunki, aby uprawiać- koszty to sprawa 2-rzędna, poniważ box'a możesz zrobić naprawdę z wielu rzeczy- choćby starej szafy znajdującej się na podwórku czy też na strychu. Masz wiele możliwości, ale musisz sie zdecydować na to czy chcesz postawić na funkcjonalność i profesjonalizm, czy też na prostote. Wszystko ma swoje plusy i minusy..
Strzala. Tez dlugo mozdzylem nad tym swego czasu :) Ja uzylem najzwyklejszych listewek. Pozbijalem z nich stelaz ze sciagana gorna pokrywa i bez dna. Tylko tyl wzmocnilem plyta pilsniowa. Boki i gorna pokrywe obilem karimata, ale mozesz tez spokojnie przykleic ja do scianek jakas tasma. Plus jest taki ze wszystko jest bardzo lekkie i w razie czego smialo mozna przenosic.
Taki box to fajna sprawa i możesz sobie takiego zrobić delta_v..
Jeśli przeszukasz poniższego linka to na pewno znajdziesz podobne wykonane box'y przez profesjonalistów i amatorów mocnych wrażeń.. 8-( :nuts: :-D

http://forum.grasscity.com/forumdisplay.php?f=607
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
z własnego doświadczenia powiem tak:

Na poczatek najlepiej iść do sklepu z meblami używanymi ewentualnie popytac znajomych i znaleźć coś ciekawego.
Poźniej wystarczy lekko poprzerabiac i mamy gotową szafke-boxa nie rzucającą sie w oczy

ewentualnie jak sie nic nie załatwi to mozna kupic jakiś materiał.
W moim przypadku płyta wiórowa 18mm jest dobra ale POLECAM bardziej cieńką (14? 12?) bo z 18stki box wazy ze 60kg jak nic ;P I wyglada jak sejf hehehhee...

Dobrze jest też rozpatrzyć możliwość zrobienia boxa przez stolaża. Mi by wyszło 50zl drożej a na bank bym miał zrobioną szafe o wiele lepiej :P

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 121 / 1 / 0
ja będę robił ze starej szafki. Musze tylko dziurki na wentylatory porobić i na kable do oświetlenia. Mi sie wydaje, że szafka to najlepsze rozwiazanie - w koncu to tylko szafka. Raz juz sadzilem w szafce (a raczej szafeczce), ale wtedy jeszcze starzy nie wiedzieli - teraz mam łatwiej :-D
...i ty zostaniesz indianinem!
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Na początek polecam to samo co powiedzial Leo
Na poczatek najlepiej iść do sklepu z meblami używanymi ewentualnie popytac znajomych i znaleźć coś ciekawego.
Poźniej wystarczy lekko poprzerabiac i mamy gotową szafke-boxa nie rzucającą sie w oczy
Szukaj wszędzie, wsadź tyłek na rower/dehe i smigaj po osiedlach, patrz po śmietnikach. Często znajdzie sie takie rzeczy w domach do rozbióki (a bardziej po rozbiórce)

Ze swojego doświadczenia:
Płyta meblowa :) Ale nie rób wszystich scianek z niej, tylko dwie z nich (głownie boczne) no i podstawe oraz wieczko... Oczywiscie wszystko na tzw wkręty ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.