Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 20 / 1 / 0
Kręcenie blantów to sztuka, nie mniejsza od namalowania dobrego obrazu, albo upieczenia dobrego ciasta, co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości, no nie? ;)

No, ale skoro to sztuka, to zastanawialiście się kiedyś jak skręcił by takiego pointa wielki artysta w stylu Micha Anioł, albo Salwador Dali?

(nie pisze o Leonardzie da Vinici, bo przypuszczam, ze nie omieszkałby nam o tym opowiedzieć)
"Należy każdego dnia posłuchać krótkiej pieśni, przeczytać dobry wiersz, zobaczyć wspaniały obraz i jeśli byłoby to możliwe - wypowiedzieć kilka rozsądnych słów."
Johann Wolfgang von Goethe
  • 1736 / 18 / 0
(nie pisze o Leonardzie da Vinici, bo przypuszczam, ze nie omieszkałby nam o tym opowiedzieć)
heheheheh
a kto wynalazł maszynke do skrecania jointów? :P

olej nie przesadzaj to nie jest taka sztuka wcale...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
LeonardoDaVinci pisze:

olej nie przesadzaj to nie jest taka sztuka wcale...
a no nie jest mi taki wątek wyglada na dzialanie thc i jak uzytkownikowi olej zejdzie fazka to sam do tego dojdzie :-D
  • 1736 / 18 / 0
chodziaz z drugiej strony idzie zrobic takie blanty o takich ksztaltach ze mozna nazwac to sztuką.

Ja jednak preferuje standardowe stozkowe lolki :)

IMO :Swoja droga to jesli zielsko bedzie szlo z mocą tak jak idzie to niedlugo juz sie lolków nie bedzie palić.
Strzał z lufy albo fajki wodnej i jesteś juz załatwiony i porobiony wystarczajaco.
Lolki beda dostepne tylko i wylacznie dla ludzi ktorzy jaraja codziennie ziolo jak fajki o do tego maja mocne glowy hehehe :)
Ale co to za przyjemnosc...

Wtedy odmiany takie jak shark (made by shakir) beda bezcenne i poszukiwane hahahaha :)
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: L.O.L »

Ja jednak preferuje standardowe stozkowe lolki :)
tak aczkolwiek skosztowałbym sobie jointa rakiete :D

LEO słyszałem ze słyszałes kawałki mojego i Słita ziomka!!jak Ci sie podobaja? odp na priv jak cus

P>S
Sorewicz za offffffffffa
Uwaga! Użytkownik L.O.L nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Olej »
moze mi ktos wyjasnic jak skrecic blanta z tego co kupilem jako lisc tytoniowy o smaku miodowym, a co widac na tym zdjeciu:

http://img119.imageshack.us/img119/6972/dsc001639xn.jpg
(gosc w sklepie byl zielony jesli chodzi o wykorzystanie tego produktu)

nie wiem mianowicie:
-czemu to jest takie sztywne(lisc ten-choc wcale to liscia nie przypomina-jest w jednym kawalku i jest nawiniety na taka waska rurke z plastiku, jakie jest to dlugie to widac, a szerokie zdaje sie byc na 5 cm)
-jak to skleic po skreceniu blanta
-to sie jakos przycina, czy jak

no nie mam pojecia co z tym poczac :-)
Ostatnio zmieniony 18 maja 2006 przez Olej, łącznie zmieniany 1 raz.
"Należy każdego dnia posłuchać krótkiej pieśni, przeczytać dobry wiersz, zobaczyć wspaniały obraz i jeśli byłoby to możliwe - wypowiedzieć kilka rozsądnych słów."
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
Hehehehe... miałem kiedyś ten sam problem... i zacząłem kombinować, przycinać to jakoś, zwijałem i różne takie dziwne kombinacje tworzyłem a na końcu i tak mi się wszystko rozwaliło heh... skręciłem ze zwykłych bletek... Też chętnie wysłucham jakichś porad...:)
  • 1736 / 18 / 0
ja tez mam takie dwa liscie tytoniowe w chacie.

Tylko że moja mają:
klej na koncu taki jaki jest w bibułkach...

Jeszcze nie skręcałem ale myśle że normalnie jak blanta. To jest na tyle sztywne ze najpierw proponuje włożyć ustnik i skrecić pustego a pozniej wsypac materiał i ubijać tym kijem plastikowym (bo do tego on jest :) )
Ewentualnie jak sie wam łatwiej robi to skrecic z materiałem a później dosypac materiału i ubić żeby był w miare sztywny i sie ładnie palił.

Nie musze chyba mówić że na takiego blanta idzie od huja materiału :] - dlatego jeszcze nie poliłem bo bida w kraju hehehe
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Olej »
no tak, nasypalbym i ubijal, bo to jest na tyle sztywno zwiniete, ze nie byloby problemu, ale to jest owiniete w okol tego patyczka kilkakrotnie, a nie wiem czy to tak jazzy palic kilka wartstw tego liscia :-/

taka rade otrzymalme na grono.net
"słuchaj ja zawsze sobie to zwęrzam na taką szerokość jak mi wygodnie czyli aby tylko raz zakręcić!! i to nie jest aż takie delikatne na jakie wygląda a więc nie buj się tego!!i jak sobie to weżmiesz na taką idealną szerokość to nie musisz tego kleiś tzn pośliń troszeczke i będzie się trzymać!!!! SMACZNEGO!!!"
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: OrO »
Moze wam to pomoze:

Sama nazwa BLUNT to niejest to samo co JOINT !
Wiec Joint to jest:
-łączenie zioła z tytoniem i bletą

Blunt jet to:
-liść cygara do którego wkładamy samo zioło !

W polsce b. mało ludzi wie jak wygląda blunt, a skleja sie go tylko śliną ;-) i to na dodatek
z małym zapasem liścia z cygara (najlepsze są Phillis Moris)
Po prostu: gdy poliżemy liścia z cygara to wtedy on robi sie na tyle plastyczny, ze mozna go formowac zawijac a nawet sklejac
Zablokowany
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.