Mist Of Distruction
Arjans Haze#2 x Kalimist
Dostałem tą odmianę jako freebie z seedboutique. Czy ktoś miał styczność z tą rośliną ? Prosiłbym o informacje związane z tą odmianą. Czy ma szanse w out? Każde info będzie dobre.
Na outdoor na BANK nie zdąży
Arjan's Haze - sativa długokwitnąca
KaliMist - mostly sativa tez długokwitnąca...
jak chcesz to gdziekolwiek sadzic to tylko indoor i przygotuj sie ze kwitnienie minimalnie z 14 tygodni...
LeonardoDaVinci pisze: jak chcesz to gdziekolwiek sadzic to tylko indoor i przygotuj sie ze kwitnienie minimalnie z 14 tygodni...
ps: Dają coś takiego jako freebie ?!?
ps:2 Pytanie o to czy odmiana majaca w sobie pewnie ponad połowe haze dochodzi out: jest nico dziwne ;)
Indoor flowering time: 70 �90 days - kali mist
Pozatym to co podają breederzy ma sie nijak do rzeczywistosc. WT mi mowil ze Nevilles Haze kwitl jego kumplowi chyba z 16 tygodni a na stronie podaja ze 10...
Dlatego tej krzyzowce daje z minimum 13-14...
LeonardoDaVinci pisze: Dlatego tej krzyzowce daje z minimum 13-14...
Tak po małych przemyśleniach... ja bym stawiał na jeszcze jedno kali i arH to hybrydy - wiec rozrzut - terminów dojrzewania- powinien być u tej odmiany dosyć spory.
Ale.. takie freebie ;) Niam. - SUPER - super do hybrydy z Durbanem np ;> [ czystym oczywiście nie nirwany..] – polimorficzne niby F1 na out ;>
A tak wracając do oczywistości oczywistych [ - oczywista oczywistość i oczywiście – to ostatnio moje ulubione słowa niejaki Jarosław K. Ciągle mówi że coś oczywiste.. oczywistość.. hmm pan marionetkiewicz także..]
Właśnie wracając do oczywistości: to raczej nie jest odmiana dla początkujących : nie jest to także odmiana dla kogoś kto chce się zajmować : produkcja towarową: to raczej coś dla konesera: + coś z czego można wyselekcjonować jakiegoś klonika – do rozmnażania weg – większość haze: - ale hybryda pomiędzy 2 hybrydami: wiec jednolite szczególnie nie będzie.
Dla takich odmian warto zacząc znowu uprawiać nie? :-D :rolleyes: ;-)
W ogole moim marzeniem jest wyhodowac: Arjan's Haze#1 z Greenhouse i Khali Mist z Serious Seeds... no i jeszcze cos z reservoir seeds (tak sie pisze?) jakiegos Sour Diesel i najlepiej porobic miedzy tymi wszystkimi strainami krzyżówki
Te odmiany spodobały mi sie w huj juz od poczatku (szczegolnie Khali) a tutaj koledze sie trafiło praktycznie ich polączenie... pieknie pieknie...
Jak bedziesz to uprawiał indoor to obowiązkowo musisz zapłacić relacje i wysegregować z tego jakiegoś ładnego klonika ewentualnie porobic nasiona z najlepszych (testowanych) osobników...
PS: Po tym nie bedzie typowego highu takiego jaki jest po stuffie dostepnym u dila to bedzie cos zupelnie innego ale moge sie tylko domyslac......
Ogólnie to zdziwiło mnie, że SB daje takie smakołyki jako freebie. Nigdy bym się nie spodziewał. Może to efekt obszernego i uprzejmego listu dotyczacego zamowienia i drobnych sugesti odnośnie freebie:) Ale pewnie tylko sobie wkręcam;) Nie zmarnuje tego na out. Jeżeli będę cos z tym działał, obowiązkowo wrzuce fotorelacje i raport na temat mocy i smaku :D
Ja niestety mam lekką motkę z Seedboutique, zamówiłem Lowrydera, czekałem dlugo bo 3 tygodnie i przyslali mi pusty pojemniczek bez nasion Lowrydera i jako freebie tą super odmianę, z której i tak nie skorzystam bo nie mam warunków do indoor. Moze ktos z was bylby chetny to z przyjemnoscia odsprzedam. Narazie nie bede odradzal kupowania w SB bo ciagle mam nadzieje ze mi odpisza na maila w korym ich prosilem o ponowne wyslanie Lowrydera. Pozdrowionka, peace.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/medweedartykul_2025-05-22-18.png)
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną
W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/1a12346x60.jpg)
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki
Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ukrakcja.jpg)
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób
Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.