Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Thc w moczu.
Nieprzeczytany post autor: vertio »
Witam. Na początku od razu chcę powiedzieć że dla naszego prawa jestem nieletni. Ostatnio przesadziłem z psychodelikami. Zostałem przywieziony do szpitala przez policję. Zrobiono mi badania na obecność narkotyków w moczu. W moim moczu wykryto THC>300ng/ml, nie wiem jaki jest to wynik gdyż nie mam żadnego odniesienia, nigdy nie orientowałem się jakie są stężenia THC we krwi po paleniu, ale mogę powiedzieć że palę prawie codziennie od około 3 lat. Zostałem znaleziony "nieprzytomny, bez poczucia miejsca i czasu, zachowywał się agresywnie". Agresywność została pewnie dodana dlatego że policjanci mi zwyczajnie dojebali i wymyślili sobie usprawiedliwienie. Jedyne moje agresywne zachowanie było na izbie gdzie spięli mnie pasami. Racjonalnie patrząc nic w tym kurwa dziwnego, jestem sobie wolną istotą, a tu nagle ktoś mnie zaczyna związywać, robić mi krzywdę fizyczną, nic dziwnego że moje ciało odpowiedziało agresją. Moje pytanie jest : Czy zostanę wezwany na przesłuchania? Jeśli tak to co mogę odpowiedzieć panom policjantom? Czy wersja "szedłem lasem, spotkałem ludzi robiących ognisko, poczęstowali mnie papierosem, poszedłem w miasto i straciłem przytomność" przejdzie? Czy mogę mieć jakieś konsekwencje prawne, zważywszy na wiek i to że mam sprawę w toku za marihuanę? Help.. Dziękuję za wszelką pomoc, na hejty nawet nie patrzę więc dajcie sobie spokój.
  • 2878 / 21 / 0
Nie będziesz wzywany na przesłuchanie.

A ta wymyślona historyjka jest w sumie dobra, tylko pamiętaj, by nikogo nie wjebać, tj. byli to nieznajomi oraz KOMPLETNIE nie pamiętasz jak wyglądali i tyle. Dobrze kombinujesz - tutaj TY jesteś ofiarą i poniosłeś szkody. Nic złego nie zrobiłeś.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3 / / 0
Dzięki, na taką odpowiedź miałem nadzieję ; ) a co do wjebywania, już się tego nauczyłem. Na sprawie w lutym powiedziałem że dostałem od nieznajomej osoby która do mnie spytała czy chcę trawkę ;-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.