Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 594 / 35 / 0
Telmisartan.gif
Lek na nadciśnienie, antagonista receptora angiotensyny II AT1 i AT2 (3000x słabszy niż AT1) ale także agonista PPAR-γ i δ
nieźle podbija wydolność organizmu i nie jest rakotwórczy w porównaniu do rc-sterydów (np. GW501516)
ja przez 2 miesiące brałem 80mg/dobe i dużo mniej się męczyłem, słodkie rzeczy nie smakowały mi jak dawniej, bardzo ciągnęło do chodzenia zamiast siedzenia przed kompem
czy ktoś z was brał telmisartan?
zapraszam do dyskusji :)

od dzisiaj biore 160mg/dobe i będe raportował jak efekty :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3234 / 549 / 0
Ktoś napieprza tutaj nawet takie leki? 🙄
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).