Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 581 / 81 / 0
Niech mi ktos powie ile paczek klona w miesiacu moge wziac, bo szczerze mowiac nie pamietam. Moge wnioskowac o 2 receprty?
Jestem dość trudny.
  • 218 / 68 / 0
Korzystał ktoś z e-prz*chodnia24? Na liście jest do wyboru benzo, tak jak przy NL czy JP.
lol [*]
  • 8 / 1 / 0
Tak jest taka opcja
  • 12 / 1 / 0
@furyofpatientman to zależy jaką masz diagnoze i w sumie jakie układy z psychiatrą. Mi kiedyś wypisywali jedną paczkę klona na miecha, dwie relanium i też tramadol SR 150.

@OiOiOi w jaki sposób to dokładnie działa? Bo jeśli mają cię wbić w system to lipnie.
  • 25 / 1 / 0
Braliście na jednej recepcie 2x clon i 2x nasen?
  • 218 / 68 / 0
@codemonkey Co masz na myśli „wbić w system”? Który konkretnie? Po udanej konsultacji zaraportują w RZM (bo robi to każdy i muszą) i będą trzymać „konto” (i papiery) u siebie. A czy mogą „wbić” jako rozpoznanie np F41.0 na podstawie wywiadu (zapewne fałszywego, by wyłudzić receptę na narkotyk) - to pewnie też jak u JP, ale nie wiem.
@ladyinnaightmares - Mogą? %-D

To mi wygląda na receptomat jak u JP czy NL. Ja pytam o porównanie właśnie do nich.
lol [*]
  • 53 / 14 / 0
Pani ministra wypowiedziała się po rozmowach z Naczelną Izbą Lekarską, konsultantami ds. psychiatrii i opieki paliatywnej.

"Oni wszyscy zgadzają się, że nie ma potrzeby wystawiania leków narkotycznych, psychotropowych, opioidowych podczas teleporady"

"Na pewno przepis, który uniemożliwi sprzedawanie opioidów przez receptomaty, czyli mówiąc inaczej wystawianie tej recepty w trakcie teleporady, wprowadzamy i będę chciała te przepisy mieć gotowe do końca tego miesiąca na pewno" - zastanawiam się jak to zamierza uczynić. Receptomat =/= teleporada
  • 140 / 8 / 0
Więc te receptomaty upadną, staną się bezużyteczne przecież wiadomo że każdy wnioskował o psychotropy i opio
  • 21 / 5 / 0
Czy jest jeszcze mozliwosc zeby dostac na tych receptomatach DHC/tramal bez dokumentacji? Jesli tak to na ktorym i co powiedziec zeby dhc dostac? Bole plecow czy cos takiego? Jest jakis na ktorym mozna zaplacic czyms innym niz bankiem?
  • 47 / 5 / 0
@OxycontinLoveLove możliwe że dostaniesz ale najmniejsza dawkę...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.