Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
W takim słoiku je dostałem
https://ibb.co/7t84xRKx
  • 608 / 109 / 0
@kuba890 Jedyne co ci z pewnością mogę stwierdzić iż nie jest to oryginalny polski/europejski xanax. A tak na 100 procent to byś musiał jakieś testy zrobić żeby się dowiedzieć
:tabletki:
  • 45 / 5 / 0
W psychiatryku dostaje wieczorem 3 małe żółte tabletki o cytrynowym smaku. Mają wyraźnie działanie nasenne. Co to może być?
  • 12 / 5 / 0
  • 177 / 26 / 0
diazepam nie ma cytrynowego smaku, prędzej witamina c...
Przedstawienie musi trwać.
  • 45 / 5 / 0
Też bym pomyślał,że witamina C,ale czuć wyraźne działanie nasenne,a i lek się praktycznie rozpada na języku
  • 177 / 26 / 0
To brzmi jak diazepam ale on na pewno nie smakuje cytrynowo. Może to być olanzapina w postaci rozpadającej się w jamie ustnej. Zawsze możesz zapytać pielęgniarki co to jest.
Przedstawienie musi trwać.
  • 1797 / 245 / 0
03 lipca 2025kuba890 pisze:
W takim słoiku je dostałem
https://ibb.co/7t84xRKx
To jest podrobiony xanax 100%
Takie sloiczki idą tylko na uk
  • 105 / 56 / 0
@Maatiik97 olanzapina, jest conajmniej jeden taki preparat taki o smaku cytrynowym z olanzapiną, tabletki rozpuszczające sie w ustach. Tak jak wyzej ktos pisał.

Ale to kurestwo drogie jest z drugiej strony z tego co pamietam, w wariatkowie myśle ze uzywaliby najtanszych, zwykłych. Nigdy sie w nie spotkałem i nie słyszałem o olanzapinie w tej formie zeby dawali ją.
  • 0 / / 0
Zamiast spodziewanej paczki otrzymałem coś takiego. Pomoże ktoś z identyfikacją tych tabletek? Nie ma na nich żadnych oznaczeń z żadnej ze stron, jest tylko ta zmarszczona już osłonka.
[ external image ]
[ external image ]
ODPOWIEDZ
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.