Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: camelmc »
sprytnie
pić wódkę pod zioło używane ludowo do leczenia alkoholizmu i powodujące wstręt do alkoholu
- dobre! hehe

Swoją drogą ja próbowałem tak (uwzględniając, że sam zbierałem wiosną, myłem syszyłem i używałem latem):

- gdy żułem to czułem lekką stymulację przy podwójnej ilości podanej jako minimalna w książce; raz zadarzyło się, że widziałem taki ledwo zauważalny niebieski kontur drzew, które mijałem na wieczornym spacerze
- zmieliłem dosć sporo (jakieś 30-kilka cm) na bardzo drobne cząstki uzywając tarki do tarkowania ziemniaków na placki na przykład i zrobiłem napar (ok 1l), ostudziłem przefiltrowałem, przelałem do butelki, wypiliśmy z kumplem i pływalismy łódką po jeziorku. Efekty? Baaaardzo subtelne - fajnie się rozmawiało i mieliśmy dobry chumor, co mogła spowodować piekna pogoda, widoczki, świeże powietrze i to że po prostu mamy ze sobą dobry kontakt, jednakże czyć było tą subtelną różnicę "stanu rzeczy" że tak powiem w tamtym momencie.
  • 31 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kezer@ »
10 stron tematu o czymś co nie klepie?! :-D
Uwaga! Użytkownik kezer@ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: camelmc »
10 stron tematu o czymś co nie klepie?!
Pogoda też nie klepie, a jak się rozmowa nie klei to się o niej rozmawia najczęściej.

Poza tym - "site for freedom", a nie "strona poświęcona wyłącznie klepiącym rzeczom" :-p
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010 przez camelmc, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
A mnie to się wydaję, że z tym tatarakiem to taka stara indiańska bajka w którą uwierzyli wielce oświeceni ludzie XXI wieku.
Jeśli by chociaż alkoholizm to skutecznie leczyło to rozumiem.
Oida ouden eidos.
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
Pradawną ojczyzną tataraku są tereny Azji Południowej i Wschodniej oraz wschodnie rejony Ameryki Północnej
pewnie jest to podobna sytuacja jak kaktusy z Meksyku czy z "odpowiedniejszych" terenow a te "nasze". czytalem ze tatarak do Polski przywiezli... Tatarzy i moze przez te wszystkie lata zdarzyl sie skurwic ze tak powiem. ale cos w tym musi byc ze dziala bo na innych forach ludzie wlasnie tak twierdza. ciezka sprawa ogolnie. w tataraku substancja aktywna ma byc azaron a tatarak zawiera i azaron i beta-azaron. moze to tez kwestia tego ile ma ktorego. gdybam...
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
azaron i mniej lotne substancje odpowiedzialne za część efektów. btw w maya sprzedają polski tatarak :-p
i działa jak najbardziej ale nie daje 'bomby' czy zajebania, subtelne poprawienie humoru, większa jasność myślenia, bardzo pomaga na przepalenie się MJ lub profilaktycznie przed zapaleniem
  • 61 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Salax »
Potwierdzam. Tatarak działa, ale nie każdy może posiadać taką wrażliwość, aby jego działanie wyczuć. Mi tatarak przypomina ekstrakt z piołunu, który kiedyś paliłem. Czuć, że coś jest nie tak, ale trudno powiedzieć co. Niby nic się nie dzieje, a jednak coś się dzieje. Mi ten stan bardzo odpowiada. Tatarak świetnie nadaje się na spacery na łonie przyrody.
Uwaga! Użytkownik Salax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mig »
Witam!

Jestem nowy, i od razu wysuwam pytanie - mam plan aby zrobić napar, około 10-15łyeczek tataraku, do szklanki 0,5l, wypić to ale podczas tego palić mj, czy taka mieszanka mi nie zaszkodzi? Czy mj pomoże wizją z tataraku nabrać realniejszych barw?

ps. jeszcze nigdy nie zażywałem tataraku:)
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
na wizje nie licz, radośnie przytomny umysł, lekkie pobudzenie i taka sama euforia
i raczej daruj sobie napar, prawdopodobnie żołądek nie byłby szczęśliwy, jeśli już nie na pusty
moja sugestia: pożuj trochę aż smak przestanie Ci przeszkadzać, zapal, poczekaj na efekty bucha, żucie kontynuuj
śliny raczej nie łykaj, przeżute kłącze wypluwaj
i przeczytaj wątek ;-)
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Widziałem na MO olejek z tataraku próbował ktoś może?
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.