Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 394 / 10 / 0
Siema, pale gande od 3-4 lat. Mógłbym tu napisać autobiografię o moich problemach w nazwiązywaniu kontaktów, o fobi społecznej (po marihuanie się nasila), mniejszej lub większej depresji oraz pewności siebie. Ale dzisiaj nie o tym. Dzsiaj będzie o zdrowiu fizycznym. Odrazu przejde do sedna. Ostatnio doszedłem do wniosku, że moje wszystkie problemy fizyczne to wina niedoczynności tarczycy. Albo to tylko mój chory wymysł i chcę wlasne niedojebanie usprawidliwić jakąs chorobą, Schemat działania: 1>mam niedoczynnosc tarczycy 2>pale bicie 3>objawy się nasilają lub niektóre się pojawiają. Czy to wgl możliwe? Chciałbym odnowić znajomośc z MJ a nie tkwić w tym tokzycznym związku. Moje objawy(trochę długa lista, wszystko to podpiałem własnie pod tarczycę na jakimś śmiesznym tescie):ociężałość,zmęczenie,niska waga ciała,skłonność do powolnego rozgrzewania się.czasem migreny,pogorszenie wzroku, palpitacje nieprzyjemne bicie serca, uczucie braku równowagi(ejejej błednik mam sprawny do kurw*** :nuts: ,,uczucie zimna - stopy to tragedia zazwyczaj, i to co mnie najbardziej chyba wkurwia: zmieniony głos (pogrubienie strun głosowych) + do tego gruby język (wydaje się być za duży w ustach) + czerwona twarz/uczucie goraca przy wysiłku fizycznym lub naglej zmiany temperatury(czasem nawet po buchu czuję to ciepło) = super miks antyspołeczy %-D Czy powodem tego wszystkiego no i klku jeszcze innych objawów może być tarczyca? Oczywiście idę w niedługim czasie na badania, chciałbym poznac wasze zdanie.
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 230 / 0
Nerwica pewnie. Mam lub miałem wszystkie objawy co Ty, prócz pogorszenia wzroku. + parę innych.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 52 / 0
Zbadaj tarczycę, jeśli wszystko będzie w normie, to idź do psychiatry. Tak jak mówi SRTN, to może być nerwica.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 10 / 0
Okej dzięki. Pewnie jak mówicie to nerwica, która raz uderza intensywniej raz mniej. Zauważyłem, że kurkuma działa na mnie dobrze, niestety kończy mi się(od jutra wale 2x dziennie z pieprzem i mlekiem - taki mój miks ;] ). Tarczyce zbadam w tym miesiącu i przez ten czas sprobuje wziąc się za siebie (sport koniecznie). W ostateczności bedę musiał pogadac sobie z psychiatrą i poukładać w główce. Za godzinę lece na nocke do tyry, czuję, że bedzie ciężko, gdybym miał kwit ogarnałbym sobie władka. W sumie tydzien jest dlugi, czas pokaże :*)
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).