Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Szczekacz, tabela jest medycznie poprawna, liczona tak jak w szpitalu. Nie patrz na branie 20 paczek 16thio vs 240mg oxy, bo to nie ma sensu, taka ilość kodeiny się nie zmetabolizuje. Ale już patrząc na 4,8g kody > 480morf oralem już prędzej, co iv by było jakieś 480/4=120mg. Myślę że jak bierzesz 240oxy i się ok czujesz, nie jesteś wyjątkowo wrażliwy to 120 majki w kabel cie nie zabije. Powtórzę - przeliczniki są wdl szpitalnych, a chyba lekarze nie zabijają opiowrakow ćpunów tudzież fizycznie chorych opiowrakow. :3
  • 412 / 52 / 0
@Szczekacz przyznasz jednak, że 40 mg OXY na początek to porządne kopnięcie. Trzeba by jeszcze sprawdzić czy nie ma sytuacji alergicznej. Na pierwszy raz to tak z 10 mg, a jak będzie za mało to można jeszcze te 10 mg dorzucić.

PS. W przeliczniku wykonanym przeze mnie jest tak samo. Też wychodzi 800 mg kody
  • 9 / 3 / 0
Niestety, bynajmniej w moim przypadku, oba linki są nieaktywne.
  • 1956 / 210 / 0
Fajna inicjatywa, ale przydadzą się poprawki. Nie zagłębiałem się, ale od razu zauważyłem jedna nieścisłość, 30mg morfiny po to nie to samo co 300mg kodeiny po. Z pamięci to 10mg morfiny iv odpowiada 60mg morfiny p.o. pod względem siły działania przeciwbólowego w tmax i dawka taka odpowiada 210mg kodeiny p.o. kodeina zawsze była problematyczna na tym forum.

Dokładne porównywanie dawek jest trudne ze względu na odmienną charakterystykę przy poszczególnych drogach podania, a także ze względu na inne wyniki porównań dawek jednorazowych i dobowych, nie mniej bardzo popieram takie inicjatywy. Dodam od siebie, że przechodząc na inne opio warto być ostrożniejszym niż wynika to z przelicznika. W ogóle polecam osobom biorącym spróbować brać małe dawki zamiast dużych, mniejsze przywiązanie do substancji się rozwija, łatwiej odstawić, a i satysfakcja, choć niepełna, to na małych dawkach jest większa niż na bardzo dużych. Taniej, bezpieczniej i łatwiej się wycofać gdy przyjdzie na to czas
  • 3423 / 708 / 9
Święte słowa. Ja również jestem przeciwnikiem mówienia, że koda ma tylko 1/10 mocy maji. Jak dla mnie to ma połowę jej mocy.
Trzeba jadnak do czegoś takiego dojść w rozwoju poprzez ściezkę usianą błędami, aby koniec końców, delektować się umieć. Niedostyt zawsze jest lepszy niż przesyt. W każdym aspekcie. Zawsze możesz wziąć więcej, nigdy mniej.
Jak mi się ukroi większa połowa turkusa to lepiej jest podzielić te połówki na cztery i wziąć największą z najmniejszą, albo dwie średnie wtedy. Większą połówką się przerabiam. Wolę czuć smeranie przy pełnej możliwości aktywności, a nie, że mnie jakby do piachu chciało kłaść. Wstępnie. ;)
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka

Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.